REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čajové máslo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čajové máslo je vlastně máslo ze sladké smetany 33 %, které získáme vyšleháním, pak několikanásobným propláchnutím ve vodě a hnětením ….


Ingredience:
Na 125 g másla:
250 mlsmetany 33 %
voda
tyčový mixér
forma na máslo - nemusí být

Postup:
  1. Smetan u nalijeme do užší, vyšší nádoby a pomocí ručního tyčového mixéru mixujeme
  2. Jakmile se kousky másla začnou spojovat do větší hroudy, je nutné oddělit máslo od podmáslí, přecedíme ho
  3. Máslo dáme do mísy, zalijeme čistou studenou vodou, prohněteme, asi nejlépe rukama, vodu pak slijeme, několikrát máčení a hnětení másla zopakujeme, dokud voda není úplně čistá
  4. Máslo přendáme do uzavíratelné misky a necháme v lednici vychladit, nebo dáme do formy na máslo, pak postupujeme takto: formu i máslo ponoříme do studené vody, necháme 30 minut odpočinout, důkladně si omyjeme ruce, kouli másla vytáhneme, prohněteme, vytáhneme formu z vody, nalijeme do ní horkou vodu, tu ihned vylijeme a ihned do formy natlačíme máslo, hned pak vytvarované máslo vyklopíme a dáme vychladit do lednice.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy