REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí arašídové máslo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyrobte si doma arašídové máslo například podle tohoto skvělého receptu z knížky „Jíme zdravě s Fitrecepty II.“.


Ingredience:
400 gnesolených arašídů
1 lžícerozpuštěného kokosového oleje (můžeme použít i arašídový)
1 lžícetekutého medu
špetka soli (můžeme vynechat)

Postup:
  1. Arašídy přemístíme do výkonného mixéru, v první části mixujeme na plný výkon po dobu 20 vteřin, abychom mixér nepřetěžovali a nezavařili, až se z arašídů vytvoří „pudr”, pokud nám část arašídů zůstává přichycená na mixéru, tak je špachtlí shrneme dolů, aby se rozmixovaly všechny
  2. Do mixéru přidáme 1 lžíci medu s olejem a solí a vše mixujeme znovu na plný výkon po dobu cca 1 minuty
  3. Máslo ochutnáme a podle chuti můžeme přidat víc medu nebo soli, pro tekutější konzistenci můžeme přidat i více kokosového oleje
  4. Nakonec mixujeme na plný výkon 30 vteřin, aby se vše spojilo
  5. Arašídové máslo přemístíme do uzavíratelné skleněné nádoby a skladujeme nejlépe v lednici.
Doporučení:

Pro přípravu crunchy arašídového másla nechte stranou část arašídů (cca 100 g), rozmixujte je nahrubo a přimíchejte k hotovému arašídovému máslu.

Poznámka:

Recept k článku: Zdravé vaření s Fitrecepty slaví úspěch, vychází druhý díl kuchařky mladých studentů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy