Připravte si doma jednoduchý recept na bylinkové máslo. Skvěle se hodí k pečeným a grilovaným masům, doplní brambory nebo dokáže ozvláštnit klasický chléb. Využijte bylinky, které doporučujeme v receptu, nebo takové, jaké máte nejraději.
Ingredience:
250 g | změklého másla |
1 lžička | hladkolisté petrželky |
1 lžička | čerstvého tymiánu |
6 lžic | bílého vína |
1 ks | stroužek česneku |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Máslo nakrájejte na menší kusy a vložte do vyšší nádoby
- Přidejte víno, prolisovaný česnek, lístky tymiánu a nadrobno nasekanou petržel
- Do nádoby přidejte také sůl a pepř v množství podle vlastní chuti
- Vyšlehejte elektrickým šlehačem do hladké, nadýchané hmoty
- Hotové máslo rozprostřete na potravinovou folii a zabalte do úhledného válečku
- Bylinkové máslo uložte do lednice a nechte ztuhnout.
S výběrem másla vám pomohou loga kvality Klasa nebo Regionální potravina.
Poznámka:Zdroj: www.akademiekvality.cz