REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bylinkové máslo s česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Připravte si doma jednoduchý recept na bylinkové máslo. Skvěle se hodí k pečeným a grilovaným masům, doplní brambory nebo dokáže ozvláštnit klasický chléb. Využijte bylinky, které doporučujeme v receptu, nebo takové, jaké máte nejraději.


Ingredience:
250 gzměklého másla
1 lžičkahladkolisté petrželky
1 lžičkačerstvého tymiánu
6 lžicbílého vína
1 ksstroužek česneku
pepř
sůl

Postup:
  1. Máslo nakrájejte na menší kusy a vložte do vyšší nádoby
  2. Přidejte víno, prolisovaný česnek, lístky tymiánu a nadrobno nasekanou petržel
  3. Do nádoby přidejte také sůl a pepř v množství podle vlastní chuti
  4. Vyšlehejte elektrickým šlehačem do hladké, nadýchané hmoty
  5. Hotové máslo rozprostřete na potravinovou folii a zabalte do úhledného válečku
  6. Bylinkové máslo uložte do lednice a nechte ztuhnout.
Doporučení:

S výběrem másla vám pomohou loga kvality Klasa nebo Regionální potravina.

Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy