REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ochucená

Arabské máslo

Máslo vyšlehané s paprikou, česnekem, olejem a dalšími ingrediencemi.

Arašídové máslo

Rozmixované arašídy spolu s olejem a solí.

Bylinkové máslo

Vhodné hlavně k hovězím steakům.

Bylinkové máslo II.

Máslo ochucené petrželkou, pepřem, citrónem a solí.

Bylinkové máslo III.

Bylinkové máslo připravené z povoleného másla, koření na bylinky, nasekané pažitky a nadrobno nasekané červené papriky.

Bylinkové máslo IV.

Zajímavá varianta bylinkového másla připraveného z neochuceného másla, sardelové pasty, provensálského koření, hořčice, soli a pažitky.

Bylinkové máslo s česnekem

Připravte si doma jednoduchý recept na bylinkové máslo. Skvěle se hodí k pečeným a grilovaným masům, doplní brambory nebo dokáže ozvláštnit klasický chléb. Využijte bylinky, které doporučujeme v receptu, nebo takové, jaké máte nejraději.

Bylinkové máslo s medvědím česnekem a parmazánem

Máslo s medvědím česnekem, petrželkou, pažitkou, koprem a strouhaným parmazánem. Výborné na steaky a další pečená či grilovaná masa, ale i na chleba.

Cibulové máslo

Povolené máslo promíchané s cibulí nastrouhanou na jemno, worcesterskou omáčkou, bílým pepřem a solí.

Citrónové máslo

Ochucené máslo citrónovou kůrou, pepřem a solí.

Citronové máslo II.

Citrónem ochucené máslo skvěle chutná jako součást grilovaných pokrmů, pomazané krekry, chlebíčky nebo toasty.

Česnekové máslo

Česnekem, cibulí, solí a pepřem ochucené utřené máslo.

Domácí bylinkové máslo

Další recept podle Ládi Hrušky, tentokrát na doma vyrobené máslo ochucené bylinkami, solí a česnekem.

Hořčicové máslo

Máslo s hořčicí, vajíčkem, bílým pepřem a solí.

Hořčicové máslo II.

Polotovar pro úpravu minutek.

Chilli máslo

Změklé máslo smíchané s jemně nasekanou chilli papričkou.

Kari máslo

Na kousku másla zpěněné koření kari, vychladlé promíchané se zbytkem másla, servírované k minutkovým masům, vhodné také ke zjemnění omáček.

Kečupové máslo

Povolené máslo utřené s kečupem. Skvělé například na dochucení vařených ryb.

Křenové máslo

Máslo s křenem, bílým pepřem a solí.

Křenové máslo II.

Nastrouhaným křenem ochucené máslo vhodné na chlebíčky a jednohubky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy