REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Arabské máslo

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máslo vyšlehané s paprikou, česnekem, olejem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
250 gmásla
1/2 ksgrilované červené papriky
2 ksstroužku česneku
50 mlolivového oleje
1 lžícemletého římského kmínu
1 lžícemletého koriandru
1 lžícenasekané máty
1 lžičkamleté sladké papriky
šťáva z 1/2 citronu
špetka chilli koření
mořská sůl

Postup:

1. Grilovanou papriku oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kostičky
2. Do mísy dáme změklé máslo, přidáme nakrájenou papriku, římský kmín, mletý koriandr, citronovou šťávu, mletou papriku, oloupané, utřené stroužky česneku, na drobno nasekanou mátu, špetku chilli koření a vše dobře promícháme
3. Nakonec vešleháme olivový olej a dochutíme solí
4. Vyválíme váleček, zabalíme do alobalu a dáme do chladničky ztuhnout.

Doporučení:

Máslo se hodí ke grilované zelenině, k jehněčím kotletám nebo arabským plackám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy