Další recept podle Ládi Hrušky, tentokrát na doma vyrobené máslo ochucené bylinkami, solí a česnekem.
Ingredience:
2 kelímky | smetany ke šlehání 33 % |
bylinky (kopr, bazalka ...) | |
granulovaný česnek | |
sůl |
Postup:
1. Vyšleháme smetanu, šleháme 4 minuty, až se nám oddělí syrovátka
2. Vše pak vyklopíme na cedník, abychom oddělily syrovátku
3. Pak hroudu másla hněteme pod proudem studené vody na prkénku, aby se vyloučily zbytky syrovátky, hmotu vrátíme zpět do mixéru a necháme ještě promísit a nechat vyloučit zbytky tekutiny, to vše opakujeme 3x, až bude z másla vycházet jen čistá voda
4. Máslo můžeme použít jen tak, neochucené, nebo na jeho dochucení použijeme kopr či jiné bylinky, které si na drobno nakrájíme, máslo v nich obalíme, přiměřeně osolíme a přidáme granulovaný česnek
5. Máslo dáme do fólie, kterou použijeme jako formu, vše pak dáme ztuhnout do lednice.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.