REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

majonézy

Majonéza se zelenými olivami

Základní majonéza ochucená zelenými olivami, kapary, pažitkou, česnekem a pepřem. Servírujeme ji k pečeným nebo grilovaným krevetám.

Majonéza z avokáda

Tuto zdravou majonézu z avokáda, česneku, olivového oleje, kurkumy, pepře a soli podáváme k zeleninovým salátům, pečenému masu a podobně.

Majonéza z černého piva OSSEGG

Recept na úžasnou domácí pivní majonézu podle šéfkuchaře Lukáše Holého z pivovarské restaurace OSSEGG. Podle tohoto receptu budete potřebovat, kromě jiného, černé pivo, ale věřte, že tam rozhodně patří!

Majonéza z krevet

Majonéza s drobnými kousky krevet, rybího filé a sterilovaného celeru.

Majonéza z vařených žloutků

Z dopředu uvařených vaječných žloutků, mléka, oleje, cukru, citronové šťávy a jednoho čerstvého žloutku vyrobená chutná domácí majonéza.

Majonéza základní

Základní receptůra na přípravu majonézy.

Majonéza základní II.

Pastovitá hmota nažloutlé barvy, skvělá příloha k hranolkům, pečenému masu …

Majonéza základní III.

Majonéza má pastovitou až zatuhlou konzistenci, nažloutlé až žluté barvy podle použitých žloutků.

Mandlová majonéza

Klasická majonéza s přídavkem sekaných mandlí, rokfóru a pažitky.

Medová kari majonéza

Ochucená majonéza vhodná k nádivce nebo kuřeti.

Okořeněná majonéza

Mletým pepřem, sladkou paprikou a cukrem ochucená majonéza vymíchaná do husté krémové konzistence.

Pepřová majonéza

Pikantní majonéza k pečenému či grilovanému masu z rozdrcených kuliček nakládaného zeleného pepře, citronové šťávy a hrubě mletého pepře.

Pikantní majonéza

Hořčicí, octem a cukrem ochucená majonéza krémové konzistence.

Pórková majonéza

Majonéza rozmíchaná s bílým jogurtem s vložkou jemně nakrájeného pórku, ochucená worcestrovou omáčkou, citrónovou šťávou, cukrem a solí.

Provensálkská majonéza

Skvěle se hodí na zeleninové saláty.

Provensálská majonéza

Majonéza promíchána s utřeným česnekem, nasekanou petrželkou, pažitkou a libečkem, dochucená worcestrovou omáčkou, citrónovou šťávou, cukrem, pepřem a solí.

Rajská majonéza

Tuto majonézu podáváme na vařené a pečené ryby, studená i teplá masa a na vařené a smažené vejce. Hodí se i na vařenou zeleninu.

Rybí majonéza

Majonéza z rybího filé, ztužená aspikem.

Rybízová majonéza

Majonéza z klasických surovin s přídavkem rybízového džemu a smetany.

Řecká česneková majonéza

Tuto majonézu podáváme ke studeným rybám, studenému masu, studené vařené zelenině a i bramborám vařených ve slupce.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy