Tuto zdravou majonézu z avokáda, česneku, olivového oleje, kurkumy, pepře a soli podáváme k zeleninovým salátům, pečenému masu a podobně.
Ingredience:
2 ks | zralá avokáda |
1 ks | stroužek česneku |
100 ml | olivového oleje |
špetka kurkumy | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Avokádo podélně přepůlíme, vyjmeme pecku.
- Dužninu lžičkou vyškrábeme, v misce rozmělníme vidličkou, přidáme utřený česnek, olivový olej, tyčovým mixérem rozšleháme na hladký krém.
- Ochutíme pepřem, solí, přibarvíme špetkou kurkumy.
- Podáváme k zeleninovým salátům, pečenému masu atd.
Někdy bývá avokádo v akci kus za 20 Kč, je většinou tvrdé, stačí zabalit do novinového papíru, nechat na okně v teplé místnosti a za 2-3 dny, podle teploty v místnosti, krásně uzraje.
Pecku z avokáda lze také využít, odkaz na více informací zde: Pecka z avokáda patří mezi superpotraviny!
Poznámka:Text i foto: Dalibor Marounek