REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Majonéza základní III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Majonéza má pastovitou až zatuhlou konzistenci, nažloutlé až žluté barvy podle použitých žloutků.


Ingredience:
Rozpis na 500 g:
430 gjedlého oleje
60 gžloutků pasterovaných solených
15 gocta

Postup:

1. Do pasterovaných solených žloutků postupně všleháme nebo mixujeme jedlý olej tak, aby se vytvořila emulze ze žloutků a oleje
2. V průběhu vytváření emulze přidáváme stanovenou dávku octa, zpočátku olej přidáváme v malých dávkách do doby než se vytvoří dostatečné množství houstnoucí emulze.

Doporučení:

Veškeré suroviny pro výrobu majonézy používáme ve stejné teplotě, aby nedošlo ke srážení emulze.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy