Z dopředu uvařených vaječných žloutků, mléka, oleje, cukru, citronové šťávy a jednoho čerstvého žloutku vyrobená chutná domácí majonéza.
Ingredience:
2 ks | uvařené žloutky (z vajíček uvařených na tvrdo) |
1 ks | žloutek čerstvý |
1 ks | citrónu |
necelá 1/4 l | oleje |
2 lžíce | mléka |
špetka cukru | |
sůl | |
(worcesterská omáčka nebo hořčice) |
Postup:
1. Do mixéru nalijeme mléko, dáme čerstvý žloutek a uvedeme jej do chodu
2. Přidáme vařené žloutky a po chvíli, za stálého mixování přiléváme po částech olej
3. Bude-li hmota příliš hustá, zředíme ji citronovou šťávou nebo trochou mléka
4. Nakonec majonézu ochutíme solí a cukrem, případně i trochou worcesterské omáčky nebo hořčice.