Tuto majonézu podáváme na vařené a pečené ryby, studená i teplá masa a na vařené a smažené vejce. Hodí se i na vařenou zeleninu.
Ingredience:
150 g | základní majonézy |
50 g | rajského kečupu |
20 g | strouhané cibule |
2 lžíce | smetany |
1/2 ks | citrónu |
zelená petrželka | |
špetka cukru | |
sůl |
Postup:
1. Kečup rozšleháme se smetanou, podle chuti osolíme, osladíme a přikyselíme
2. Přidáme nastrouhanou cibuli a tuto směs po lžících zapracujeme do základní majonézy.
Dospělým zostříme omáčku přídavkem na nudličky nakrájené chilli papričky a místo smetanu můžeme použít červeného vína.
Poznámka:Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..