REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí majonéza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Majonéza z rybího filé, ztužená aspikem.


Ingredience:
Na 500 g:
300 grybí filé zmrazené
160 gzákladní majonézy
40 gsterilovaného zeleného hrášku bez nálevu
12,5 gaspiku
5 gsoli na vaření
5 goctu na vaření
5 gcukru
2,5 gocta
2,5 gsoli

Postup:

1. Rybí filé vložíme do vařící vody se solí a octem a zvolna vaříme cca 15-20 minut
2. Poté je vyjmeme z vody, necháme odkapat, vychladnout, pak maso jemně umeleme
3. Umleté filé spojíme s majonézou, ochutíme cukrem, octem, solí a směs ušleháme
4. Při šlehání postupně přidáváme chladný, částečně již zhoustlý aspik
5. Nakonec vmícháme do vyšlehané majonézy zelený sterilovaný hrášek
6. Takto připravenou majonézu plníme do vhodných tvořítek a necháme ji v chladu ztuhnout.

Poznámka:

– Příprava základní majonézy viz: Majonéza základní .- Příprava aspiku viz: Aspik základní .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy