Majonéza z rybího filé, ztužená aspikem.
Ingredience:
Na 500 g: | |
300 g | rybí filé zmrazené |
160 g | základní majonézy |
40 g | sterilovaného zeleného hrášku bez nálevu |
12,5 g | aspiku |
5 g | soli na vaření |
5 g | octu na vaření |
5 g | cukru |
2,5 g | octa |
2,5 g | soli |
Postup:
1. Rybí filé vložíme do vařící vody se solí a octem a zvolna vaříme cca 15-20 minut
2. Poté je vyjmeme z vody, necháme odkapat, vychladnout, pak maso jemně umeleme
3. Umleté filé spojíme s majonézou, ochutíme cukrem, octem, solí a směs ušleháme
4. Při šlehání postupně přidáváme chladný, částečně již zhoustlý aspik
5. Nakonec vmícháme do vyšlehané majonézy zelený sterilovaný hrášek
6. Takto připravenou majonézu plníme do vhodných tvořítek a necháme ji v chladu ztuhnout.
– Příprava základní majonézy viz: Majonéza základní .- Příprava aspiku viz: Aspik základní .