REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fairtradový čokoládovo-banánový chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na cca 30 centimetrovou formu na biskupský chlebíček.


Ingredience:
Na těsto:
175 gfairtradové mléčné čokolády, jemně nasekané
150 gvlašských ořechů, jemně nasekaných
130 gsušenek, jemně nasekaných v elektrickém robotu
100 gmásla nakrájeného na kousky
100 g fairtradového hnědého cukru
4 ksfairtradové banány podélně rozkrojené a přepůlené
4 ksvejce
1 lžičkaprášku do pečiva
špetka soli
Na karamel:
60 gfairtradového hnědého cukru
20 gmásla nakrájeného na kousky

Postup:

1. Nasypte cukr do formy vyložené pečícím papírem. Nechte karamelizovat cca 10 minut v dolní části trouby předehřáté na 220°C, dokud cukr nezesvětlá. Cukr sledujte, aby se vám nepřipálil. Vyndejte z trouby a na cukr rozložte kousky másla.
2. V míse šlehejte máslo, přidejte cukr a sůl. Postupně vmíchejte všechna vejce a pokračujte ve šlehání, dokud není směs světlá. Pak přidejte mléko.
3. Smíchejte čokoládu, ořechy, sušenky a prášek do pečiva. Vmíchejte do máslové směsi.
4. Podélně rozkrojené a přepůlené banány rozložte těsně vedle sebe na dno formy. Pak vlijte do formy těsto.
5. Pečte cca hodinu ve střední části trouby předehřáté na 180°C. Formu vyndejte z trouby, vlažný chlebíček vyklopte a nechte na mřížce vychladnout.

Doporučení:

Polovinu mléčné čokolády můžete nahradit hořkou.

Poznámka:

Autor receptu: Betty Bossi (upraveno)Foto: Lukáš SilnýSouvisející článek s vysvětlením pojmu fair trade: Odvrácená strana čokolády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Výlety za vínem – Zastavte se v Rakvicích v Enothece

Putování za vínem se stále těší obrovské oblibě. Morava je synonymem pro nádherné vinice, a ještě nádhernější víno. Pokud se chystáte za poznáním skvělého vína, určitě si přidejte na seznam návštěvu a degustaci v moderní Enothece Vinselekt Michlovský v Rakvicích.

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Zdraví i krása ukryté v syrovátce

Žlutozelená tekutina vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů či tvarohů, ale rozhodně se nejedná o odpad! Má totiž zázračné účinky na zdraví i na krásu. V létě chutná jako osvěžující nápoj a je součástí zdravých receptů…

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy