REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fairtradový čokoládovo-banánový chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na cca 30 centimetrovou formu na biskupský chlebíček.


Ingredience:
Na těsto:
175 gfairtradové mléčné čokolády, jemně nasekané
150 gvlašských ořechů, jemně nasekaných
130 gsušenek, jemně nasekaných v elektrickém robotu
100 gmásla nakrájeného na kousky
100 g fairtradového hnědého cukru
4 ksfairtradové banány podélně rozkrojené a přepůlené
4 ksvejce
1 lžičkaprášku do pečiva
špetka soli
Na karamel:
60 gfairtradového hnědého cukru
20 gmásla nakrájeného na kousky

Postup:

1. Nasypte cukr do formy vyložené pečícím papírem. Nechte karamelizovat cca 10 minut v dolní části trouby předehřáté na 220°C, dokud cukr nezesvětlá. Cukr sledujte, aby se vám nepřipálil. Vyndejte z trouby a na cukr rozložte kousky másla.
2. V míse šlehejte máslo, přidejte cukr a sůl. Postupně vmíchejte všechna vejce a pokračujte ve šlehání, dokud není směs světlá. Pak přidejte mléko.
3. Smíchejte čokoládu, ořechy, sušenky a prášek do pečiva. Vmíchejte do máslové směsi.
4. Podélně rozkrojené a přepůlené banány rozložte těsně vedle sebe na dno formy. Pak vlijte do formy těsto.
5. Pečte cca hodinu ve střední části trouby předehřáté na 180°C. Formu vyndejte z trouby, vlažný chlebíček vyklopte a nechte na mřížce vychladnout.

Doporučení:

Polovinu mléčné čokolády můžete nahradit hořkou.

Poznámka:

Autor receptu: Betty Bossi (upraveno)Foto: Lukáš SilnýSouvisející článek s vysvětlením pojmu fair trade: Odvrácená strana čokolády.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy