Jednoduchá šlehaná buchta z mouky, cukru, vajec a majonézy.
Ingredience:
200 g | polohrubé mouky |
200 g | krystalového cukru |
4 ks | vajec |
2 ks | majonézy v sáčku (100 ml) |
1 ks | prášku do pečiva |
1 lžíce | oleje |
Postup:
1. Vejce spolu s cukrem ušleháme ručním šlehačem do pěny
2. Postupně přidáme majonézu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného hlubšího plechu, pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 20 minut.
Polovinu těsta můžeme obarvit kakaem. Pokud si nejsme jistí zda je buchta upečená, píchneme do ní špejli a když je po vytažení čistá – buchta je hotová, pokud na špejli zůstalo syrové těsto – musíme dopéci.