REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Evina majonézová buchta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduchá šlehaná buchta z mouky, cukru, vajec a majonézy.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
200 gkrystalového cukru
4 ksvajec
2 ksmajonézy v sáčku (100 ml)
1 ksprášku do pečiva
1 lžíceoleje

Postup:

1. Vejce spolu s cukrem ušleháme ručním šlehačem do pěny
2. Postupně přidáme majonézu, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva
3. Těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného hlubšího plechu, pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 20 minut.

Doporučení:

Polovinu těsta můžeme obarvit kakaem. Pokud si nejsme jistí zda je buchta upečená, píchneme do ní špejli a když je po vytažení čistá – buchta je hotová, pokud na špejli zůstalo syrové těsto – musíme dopéci.

Poznámka:
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy