REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Flameri s jahodami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutný dezert z krupice, obložený jahodovým kompotem, servírovaný posypaný mandlovými lupínky.


Ingredience:
80 gcukru
70 gdětské krupice
2 ksvajec
500 mlmléka
strouhaná kůra z 1 citronu
špetka vanilkové dřeně
špetka soli
Na jahodový kompot:
500 gjahod
75 gcukru
Na posypání a zdobení:
3 lžícemandlových lupínků
jahody

Postup:

1. Svaříme mléko, špetku vanilkové dřeně, cukr a sůl, pozvolna přisypeme krupici a necháme několik minut bobtnat, až vznikne hustá kaše, pak odstavíme z tepla a necháme vychladnout
2. Do vychladlé kaše zamícháme žloutky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, vše rozdělíme do 4 pudinkových formiček, které jsme předem vypláchli studenou vodou a dáme do chladničky nejméně na 4 hodiny ztuhnout, nejlépe však přes noc
3. Na jahodový kompot omyjeme jahody, očistíme je a posypeme cukrem, když pustí šťávu, vložíme je do hrnce a vaříme 2-3 minuty při mírné teplotě
4. Formičky krátce ponoříme do horké vody, pudink vyklopíme na dezertní talířky a obložíme jahodovým kompotem, posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme čerstvou jahodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy