Další z rychlých a jednoduchých receptů podle reportéra TV Nova Ládi Hrušky.
Ingredience:
100 g | kuřecích prsou |
1 sklenice | sterilované zeleniny pro přípravu omáčky Halali |
1 kelímek | smetany ke šlehání |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | cukru |
máslo nebo olej | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a zprudka orestujeme na másle nebo oleji v menším hrnci
2. Přidáme sterilovanou zeleninovou směs Halali i s nálevem a případně i trochu vody, aby bylo maso potopené, vše dusíme, až je maso měkké, tedy zhruba 15 minut
3. Maso vyndáme z hrnce a omáčku rozmixujeme
4. Lžíci hladké mouky smícháme v kelímku se smetanou a za stálého míchání vlijeme do rozmixované omáčky, necháme zvolna povařit až omáčka zhoustne
5. Podle chuti přisladíme cukrem, případně osolíme, pak vložíme zpět maso, které necháme chvíli prohřát, pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji mírně vodou nebo smetanou.
Jako přílohu můžeme podávat například hrníčkové knedlíky.
Poznámka:Sterilovaná zelenina Halali je sladkokyselá sterilovaná zelenina, kterou lze nahradit i jiným druhem zavařené zeleniny.Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.