Závitky plněné směsí ze špenátu, rýže, šunky a dalších ingrediencí, podušené doměkka.
Ingredience:
600 g | kuřecích prsíček |
20 g | másla |
2 lříce | oleje |
150 ml | vývaru |
100 ml | bílého vína |
mletý pepř | |
sůl | |
Na náplň: | |
2 lžíce | oleje |
100 g | mladého špenátu |
100 g | žampionů |
100 g | rýže |
80 g | vlašských ořechů |
50 g | šunky |
40 g | světlých rozinek |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Očištěná kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme
2. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a očištěné, na malé kousky nakrájené žampiony, přimícháme na jemné nudličky nakrájenou šunku, opláchnuté listy špenátu, oloupané prolisované stroužky česneku a vše krátce podusíme
3. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme okapat a vmícháme společně s rozinkami a nasekanými vlašskými ořechy do špenátové směsi
4. Připravenou náplň rozdělíme na kuřecí plátky, zavineme, převážeme provázkem nebo upevníme párátky a na rozehřátém másle i oleji závitky ze všech stran opečeme, pak je podlijeme bílým vínem i vývarem a dusíme doměkka
5. Hotové závitky zbavíme nití a podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.