REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené kuřecí závitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závitky plněné směsí ze špenátu, rýže, šunky a dalších ingrediencí, podušené doměkka.


Ingredience:
600 gkuřecích prsíček
20 gmásla
2 lříceoleje
150 mlvývaru
100 mlbílého vína
mletý pepř
sůl
Na náplň:
2 lžíceoleje
100 gmladého špenátu
100 gžampionů
100 grýže
80 gvlašských ořechů
50 gšunky
40 gsvětlých rozinek
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
voda
sůl

Postup:

1. Očištěná kuřecí prsíčka rozkrojíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme
2. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a očištěné, na malé kousky nakrájené žampiony, přimícháme na jemné nudličky nakrájenou šunku, opláchnuté listy špenátu, oloupané prolisované stroužky česneku a vše krátce podusíme
3. Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, necháme okapat a vmícháme společně s rozinkami a nasekanými vlašskými ořechy do špenátové směsi
4. Připravenou náplň rozdělíme na kuřecí plátky, zavineme, převážeme provázkem nebo upevníme párátky a na rozehřátém másle i oleji závitky ze všech stran opečeme, pak je podlijeme bílým vínem i vývarem a dusíme doměkka
5. Hotové závitky zbavíme nití a podáváme s vařenými bramborami nebo rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy