REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Farmářova kapsa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky masa plněné sýrem, šunkou a meruňkami, podušené doměkka.


Ingredience:
4 kskuřecích nebo krůtích řízků
4 ksplátků tvrdého sýra
4 ksplátků drůbeží šunky
3 ksmeruněk
2 lžíceoleje
trochu hladké mouky
mletý bílý pepř
kari koření
voda
sůl

Postup:

1. Meruňky omyjeme, osušíme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky
2. Očištěné plátky masa zlehka naklepeme, okořeníme, osolíme a poklademe plátky sýra, šunky a plátky meruněk
3. Přeložíme, sklepneme nebo spojíme párátky, poprášíme hladkou moukou, vložíme do rozehřátého oleje, po obou stranách opečeme, podlijeme trochou vody a podusíme doměkka
4. Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Doporučení:

Vypečenou šťávu můžeme zjemnit smetanou. Pro změnu kapsy můžeme obalit v trojobalu a usmažit dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy