REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzské krůtí roládičky s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé rolády naplněné na cibulce podušenými žampiony, orestované a potom podušené doměkka.


Ingredience:
4 kskrůtích prsou
1 kscibule
400 gžampionů
4 lžičkyrozmarýnu
3 lžícemásla
mletý pepř
několik lístků mladé pampelišky nebo endivie
sůl
Na zálivku:
3 lžícenasekaných bylinek
3 lžíceoleje
2 lžíceocta
1 lžičkahořčice

Postup:

1. Krůtí plátky opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme, očištěné žampiony nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
2. V 1 lžíci rozehřátého másla zpěníme cibuli, přidáme nakrájené žampiony, rozmarýn, osolíme, opepříme a podusíme
3. Asi 1/
3 hub rozdělíme na krůtí plátky, rozetřeme, zavineme, stáhneme nití, opečeme ve 2 lžících rozehřátého másla, přidáme zbytek hub a podusíme doměkka
4. Omyté listy pampelišky nebo endivie smícháme s bylinkami, octem, olejem, hořčicí a pepřem
5. Pokrájené roládičky rozložíme na lístcích salátu a pokapeme je bylinkovou zálivkou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy