Malé rolády naplněné na cibulce podušenými žampiony, orestované a potom podušené doměkka.
Ingredience:
4 ks | krůtích prsou |
1 ks | cibule |
400 g | žampionů |
4 lžičky | rozmarýnu |
3 lžíce | másla |
mletý pepř | |
několik lístků mladé pampelišky nebo endivie | |
sůl | |
Na zálivku: | |
3 lžíce | nasekaných bylinek |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | octa |
1 lžička | hořčice |
Postup:
1. Krůtí plátky opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme, očištěné žampiony nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli nakrájíme na drobno
2. V 1 lžíci rozehřátého másla zpěníme cibuli, přidáme nakrájené žampiony, rozmarýn, osolíme, opepříme a podusíme
3. Asi 1/
3 hub rozdělíme na krůtí plátky, rozetřeme, zavineme, stáhneme nití, opečeme ve 2 lžících rozehřátého másla, přidáme zbytek hub a podusíme doměkka
4. Omyté listy pampelišky nebo endivie smícháme s bylinkami, octem, olejem, hořčicí a pepřem
5. Pokrájené roládičky rozložíme na lístcích salátu a pokapeme je bylinkovou zálivkou.
Podáváme s vařenými bramborami.