REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory pečené s další zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory upečené v troubě spolu s další zeleninou; paprikami, rajčaty, cuketou apod, ochucené kořením a bylinkami.


Ingredience:
500 gbrambor
2-3 ksbarevné masité papirky
2-3 ksstroužky česneku
2 ksvětší červené a bílé cibule
1 ksmenší lilek (cuketa, patizon ...)
snítky tymiánu a petrželky
olivový olej
majoránka
rozmarýn
kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory nakrájené na plátky nebo měsíčky uvaříme do poloměkka, necháme je důkladně okapat a oschnout
2. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, stroužky česneku rozpůlíme
3. Vše dáme do olivovým olejem vymazaného pekáče, posypeme bylinkami a kořením, osolíme, promícháme, zakápneme olejem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C
4. Pečeme tak dlouho, až brambory zezlátnou a zelenina bude pěkně měkká.

Doporučení:

Jako další ingredienci do takto upečených brambor můžeme přidat například cherry rajčátka, žampiony, lesní houby …

Poznámka:

Pokud použijeme lilek, nakrájíme ho na plátky a necháme 30 minut luhovat v osolené vodě, pak omytý dále zpracujeme, zbavíme ho tak hořkosti. Někdo plátky lilku jen posypem solí a po 30 minutách opláchne, i tak to jde.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy