Předvařené brambory upečené v troubě s petrželí a stroužky česneku.
Ingredience:
800 g | co nejmenších brambor |
3 ks | velkých petrželí |
2 ks | palice česneku |
1 lžíce | slunečnicového oleje |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané malé kulaté brambory (větší přepůlené) i oloupané petržele, nakrájené na kousky stejně velké jako brambory, dáme na 3 minuty do vroucí osolené vody
2. Pak scedíme, dobře osušíme a roztřídíme na brambory a petržel
3. Olej vlijeme na plech, 5 minut ho rozehříváme, potom přidáme brambory, které obalíme v oleji a 25 minut pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C
4. Nakonec z trouby plech vyndáme, přidáme petržel, oloupané stroužky česneku a pokrm pečeme dalších 30 minut.