REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory pečené s petrželí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené brambory upečené v troubě s petrželí a stroužky česneku.


Ingredience:
800 gco nejmenších brambor
3 ksvelkých petrželí
2 kspalice česneku
1 lžíceslunečnicového oleje
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané malé kulaté brambory (větší přepůlené) i oloupané petržele, nakrájené na kousky stejně velké jako brambory, dáme na 3 minuty do vroucí osolené vody
2. Pak scedíme, dobře osušíme a roztřídíme na brambory a petržel
3. Olej vlijeme na plech, 5 minut ho rozehříváme, potom přidáme brambory, které obalíme v oleji a 25 minut pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C
4. Nakonec z trouby plech vyndáme, přidáme petržel, oloupané stroužky česneku a pokrm pečeme dalších 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy