Chutné barevné brambory vhodné jako příloha, nebo i jako samostatný bezmasý chod.
Ingredience:
1 kg | ve slupce uvařených brambor |
150 g | mraženého hrášku |
2 lžíce | plnotučné hořčice |
3 ks | kyselé okurky |
2 ks | větší cibule |
1 ks | větší červené papriky |
mletá červená paprika | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Nejlépe den předem uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, vše přendáme na olejem vymazaný plech
2. Osolíme, opepříme, promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 250 °C, pečeme tak dlouho, až brambory začnou zlátnout, občas je promícháme
3. Papriku zbavenou jadřince nakrájíme na větší kousky, přihodíme k bramborám a pokrm pečeme dalších 5 minut
4. Na závěr přidáme k bramborám na kolečka nakrájenou okurku a mražený hrášek, lehce poprášíme mletou červenou paprikou a zamícháme hořčici, ještě chvíli v troubě necháme vše prohřát.