REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory pečené se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné barevné brambory vhodné jako příloha, nebo i jako samostatný bezmasý chod.


Ingredience:
1 kgve slupce uvařených brambor
150 gmraženého hrášku
2 lžíceplnotučné hořčice
3 kskyselé okurky
2 ksvětší cibule
1 ksvětší červené papriky
mletá červená paprika
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Nejlépe den předem uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky, vše přendáme na olejem vymazaný plech
2. Osolíme, opepříme, promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 250 °C, pečeme tak dlouho, až brambory začnou zlátnout, občas je promícháme
3. Papriku zbavenou jadřince nakrájíme na větší kousky, přihodíme k bramborám a pokrm pečeme dalších 5 minut
4. Na závěr přidáme k bramborám na kolečka nakrájenou okurku a mražený hrášek, lehce poprášíme mletou červenou paprikou a zamícháme hořčici, ještě chvíli v troubě necháme vše prohřát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy