REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory na bouchačku II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V alobalu spolu s bylinkami zabalené brambory, pokapané olivovým olejem, upečené v troubě doměkka, rozplácnuté (rozbouchnuté) pěstí, servírované částečně rozbalené, ochucené jogurtovým dipem.


Ingredience:
500 gcelých neoloupaných, středně velkých brambor
1 hrstčerstvých snítek bylinek (rozmarýn, tymián ...)
olivový olej
sůl
Na dip:
1 kelímekbílého jogurtu
1 svazekčerstvé pažitky
4 ksstroužky česneku
sůl

Postup:

1. Omyté brambory zabalíme po jednom do alobalu, každou pokapeme olivovým olejem a přidáme k ní snítky bylinek
2. V troubě na plechu pečeme při teplotě 200 °C tak 50-60 minut, záleží na velikosti brambor
3. Brambory vytáhneme z trouby, na talířích každou rozplácneme pěstí a částečně z vrchu rozbalíme, osolíme a nandáme jogurtový dip, ihned podáváme.

Příprava jogurtového dipu:
1. Bílý jogurt dáme do misky spolu s nasekanou pažitkou a prolisovanými stroužky česneku
2. Nejlépe tyčovým mixérem všechny ingredience chvíli mixujeme
3. Jogurtový dip mírně osolíme a necháme v lednici chvíli vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy