REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaříme, pečeme, smažíme …

Jak špikujeme maso? Co jsou to fondue, víte jak na ně? Luštěniny v kuchyni, zavařování v mikrovlnné troubě … Příprava nákypů? Ano, i to najdete v této kapitole.

Bramborová kaše, rady a tipy

Rady a tipy na přípravu chutné kaše z brambor.

Fondue

Rady a tipy, jak si poradit při přípravě fondue.

Grilování

Co se dá grilovat – všechny druhy masa, vepřové, telecí, hovězí, zvěřina, a to jak jednotlivé porce tak třeba celá pečeně nebo kýta. Ideální ke grilování je drůbež… Ke grilování se hodí také zelenina a ovoce, zejména brambory, houby, rajčata, papriky, lilky, cukety, kukuřice, banány, jablka a hrušky.

Jak na špikování masa

Zajímavá vychytávka, která ze špikování masa udělá jednoduchou prácičku.

Jak vyklápíme bábovku

Jednoduchý trik, jak si poradit s bábovkou ve formě.

Jak zbavíme lilky nahořklé chuti

Lilek můžeme chvíli povařit v osolené vodě, nebo ho můžeme ve slané vodě jen máčet.

Kdy je ideální čas na vánoční cukroví? Jak napravit sražený máslový krém? Tipy, jak urychlit změknutí cukroví…

Radí Pavel Meduna, vedoucí pekařství a cukrářství hypermarketů Globus. Hypermarkety Globus provozují svá vlastní pekařství, kde vyrábí chléb a pečivo tradičním řemeslným postupem podle vlastních receptur. Základem tradičních postupů je tradiční žitný kvas, který si pekaři Globus sami vyrábí.

Knedle

Česká kuchyně zná řadu různých knedlíků a mnohé z nich jsou skutečně naší národní specialitou. Příprava všech druhů je dokonale popsána v kuchařských knihách a proto si zde uvedeme jen několik praktických rad. Knedlíky se nám při vaření nepřilepí ke dnu, když do nádoby vložíme talířek nebo dřevěnou destičku. Bramborové knedlíky budou kypřejší a bělejší přidáme-li do nich rohlík nakrájený na drobné kostičky. A dáme-li do vody, v níž knedlíky vaříme, špetku hladké mouky, knedlíky se nám určitě nerozvaří. A konečně poslední rada – přidáme-li do knedlíkového těsta na špičku nože jedlé sody, nebudou knedlíky tolik slizké.

Lůj v kuchyni

I když lůj dnes již moc v kuchyni nepoužíváme, jistě se hodí o něm něco praktického vědět.

Luštěniny v kuchyni

Jak si uvařit chutné pokrmy z luštěnin? Kterých chyb se vyvarovat při jejich přípravě? Přečtěte si tento článek!

Máme rádi bramboráky

Rydy a tipy vybrané z dopisů našich čtenářů a čtenářek. Zde najdete několik řádek od paní Maruš.

Moučníky, rady a tipy

Mistr vařečky pan Jaroslav Vašák radí pár triků vhodných při pečení močníků.

Nákypy, rady a tipy

Slané a sladké nákypy patří odedávna do klenotů české kuchyně.

Opékání jitrnic – jak zabránit jejich praskání

Jitrnice při pečení nebo opékání rády praskají!

Palačinky

Rady a tipy, jak si připravit chutné palačinky.

Příprava krupicové kaše

Krupicovou kaši jistě zvládně každá maminka a co tátové?

Připravujeme hranolky

Příprava bramborových hranolek v domácích podmínkách.

Rady na přípavu pokrmů v římském hrnci

Římský hrnec – Jsou to hliněné neglazované kastroly všech velikostí a tvarů. Ačkoli je znali už i staří Římané, upadly na dlouhá staletí v zapomenutí. Objevila je až moderní věda o výživě – to proto, že hliněný hrnec umožní zdravé dietní vaření, při kterém je tuk zcela nadbytečný. Potraviny se totiž dusí i pečou ve vlastní šťávě.

Rychle uvařené brambory

Malá, ale účinná vychytávka, pokud opravdu máte naspěch.

Řízky

Kuchařské vychytávky, jak na chutné řízky.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy