REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Máme rádi bramboráky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rydy a tipy vybrané z dopisů našich čtenářů a čtenářek. Zde najdete několik řádek od paní Maruš.


Mimo jiné máme rádi bramboráky. Já je dělám jen malé jako volská oka. Musím jich dělat velké množství aby zůstaly i k večeři a aby se mohlo celé odpoledne chodit a po jednom je ujídat. Někdy ovšem neodhadnu množství, nebo není tak velký hlad a stejně zbudou. Když zůstanou do druhého dne, tak je rozložím na pekáč, na každý kousek dám kolečko měkkého salámu nejlépe šunkový, na to položím nějaké ovoce i kompotované. Nejlepší jsou broskve nebo meruňky, ale může být i jiné ovoce. Nahoru položím plátek tvrdého sýra. To celé dám na několik minut zapéct pod gril. Upozorňuji, že je to chuťovka které málo kdo odolá. Zapékané bramboráčky s ovocem se dají nabídnout i nenadálé návštěvě a vůbec nic se tím nepokazí. To však musí být hotové bramboráčky v mrazáku! Pak se musí bramboráčky nejdříve chvilku zapéci (rozmrazit) pod grilem, pak se položí salám, ovoce a sýr a znovu se zapečou.

To že dělám malé bramboráčky vlastně zavinila moje babička, která je dělala na velké litinové pánvi, které říkala TÁL. Vždy rozprostřela jednu lžíci těsta a vznikl malý bramboráček který měl krásně křupavý okraj. Já jako dospělá jsem je začala dělat stejně jen pánev byla obyčejná. Když jsem objevila pánev na volská oka, tak jsem zajásala a hned jsem si ji pořídila a od té doby mám smažení bramboráků jednodušší.

Autor: dopisovatelka paní Maruš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy