REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nákypy, rady a tipy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané a sladké nákypy patří odedávna do klenotů české kuchyně.


Nákypy pečeme v předem vyhřáté troubě. Je-li nákyp upečený, poznáme, když do něho píchneme slabým drátem na pletení nebo špejlí. Je-li drát nebo špejle čistá, beze stop, je nákyp upečený. Nákyp neklesne tak rychle, přidáme-li do něho na lžíci strouhaného piškotu. Zlepší se i jeho chuť.

Troubu při pečení nákypů zbytečně neotvíráme. A když, tak velice opatrně, abychom prudkým trhnutím nebo nárazem nezpůsobili sražení těsta. Nákypy můžeme péci i v páře. Nádobu postavíme do jiné nádoby s vařící vodou, aby sahala asi do 3/4 formy s nákypem a zvolna pečeme. Musíme občas dolévat vodu.

Do masového nákypu přimícháme k rajčatovému protlaku i 1 lžíci paprikového pyré.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy