Na pizza těsto nespěchejte, dejte mu dostatek času vykynout. Klidně přes noc. Pizzy připravte nejlépe z kvalitní mouku s vysokým obsahem lepku pro ideální strukturu a pružnost těsta. Na pizzu se hodí například Pšeničná hladká Pernerka extra silná. Je vhodná nejen na přípravu pizzy, ale i chleba, využití najde i tam, kde je třeba delší kynutí těsta…
- Používejte kvalitní mouku s vysokým obsahem lepku pro ideální strukturu a pružnost těsta.
- Důležité je těsto dostatečně dlouho hníst, aby bylo hladké a elastické.
- Nechte těsto v teplém prostředí dostatečně dlouho kynout pro nadýchanou texturu.
- Rozdělte nakynuté těsto na menší bochánky a modelujte pomoučenýma rukama do požadovaného tvaru.
- Pro základní podklad pizzy použijte vyladěné rajčatové sugo, nikoli kečup.
- Investujte do kvalitních ingrediencí jako je olivový olej, čerstvé bylinky a pravá italská mozzarella.
- Vyhněte se použití pečícího papíru, který by mohl zbytečně pizzu izolovat od tepla plechu a trouby.
- Před pečením předehřejte troubu na maximální teplotu pro dosažení ideální křupavosti a dokonalého propečení.
- Pro rovnoměrné rozložení tepla a dokonalou kůrku použijte pizzový kámen nebo silný pečicí plech.
- Pečte pizzu na 250 až 300 stupňů Celsia zhruba 6 – 10 minut, v závislosti na předehřátí trouby.
zdroj: pernerka.cz
Recepty na domácí pizzu:
- Pizza Margherita z pšeničné hladké extra silné mouky Pernerka
- Sýrová pizza z pšeničné hladké mouky Pernerka
- Domácí pizza margherita s rukolou
- Nejlepší domácí špaldová pizza
- Pizza Napolitana
- Pizza s tuňákem a cibulí
- Pravá italská pizza připravená doma
- Pizza s prosciuttem, sýrem a žampiony
- Pizza s mořskými plody
- Boloňská pizza s mletým masem
- Špenátová pizza…