REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejlepší domácí špaldová pizza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept připravili Patris a Stanley z blogu “We lift together”. Jde vlastně o klasickou pizzu připravenou ale ze špaldové mouky.


Ingredience:
Recept na 2 ks:
Těsto:
250 ghladké špaldové mouky
11 gsušeného droždí
140 mlvody
35 mlolivového oleje
1 lžícesušeného oregana
1 lžičkasoli
Omáčka:
1 konzervapasírované rajčata (kostky)
1 ksstroužek česneku
špetka oregana
špetka pepře
Obloha:
bazalkové pesto
čerstvá bazalka
mozzarella
Ostatní:
plech na pizzu
olej na vymazání plechu
mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:
  1. Do misky dáme vodu a droždí a připravíme si kvásek.
  2. Po pár minutách přidáme zbylé ingredience na těsto (mouku, olivový olej, sůl, oregano), důkladně promícháme a necháme kynout cca 40 minut.
  3. Po vykynutí si těsto vybereme na pomoučený vál, rozdělíme na dvě části a vytvarujeme kruh.
  4. Rajčatový základ je jednoduchý; pasírované rajčata dáme do menšího hrnce a na mírném ohni z nich necháme odpařit vodu, když budou zredukovány, přidáme oregano, sůl, pepř a prolisovaný česnek, promícháme a omáčka je hotová, necháme vychladnout.
  5. Po vychladnutí omáčky jí potřeme na připravené těsto a poklademe hrubé kousky mozzarelly.
  6. Dáme péct na co nejvyšší teplotu, my troubu necháme pořádně dlouho předehřát, ať je trouba maximálně horká. Pečeme cca 10 minut.
  7. Hotovou pizzu přelijeme pestem a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Poznámka:

Více podobných receptů naleznete na blog.kitchenaid.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Kde berete své bílkoviny?

Masožravci pomlouvají vegetariány a ti jim to zase vracejí. Hlavní roli přitom mají často bílkoviny. Všude se o nich mluví a vám už z toho jde hlava kolem? Přečtěte si, jaký mají bílkoviny vliv na zdraví, naši peněženku i trávení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy