REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nejlepší domácí špaldová pizza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept připravili Patris a Stanley z blogu “We lift together”. Jde vlastně o klasickou pizzu připravenou ale ze špaldové mouky.


Ingredience:
Recept na 2 ks:
Těsto:
250 ghladké špaldové mouky
11 gsušeného droždí
140 mlvody
35 mlolivového oleje
1 lžícesušeného oregana
1 lžičkasoli
Omáčka:
1 konzervapasírované rajčata (kostky)
1 ksstroužek česneku
špetka oregana
špetka pepře
Obloha:
bazalkové pesto
čerstvá bazalka
mozzarella
Ostatní:
plech na pizzu
olej na vymazání plechu
mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:
  1. Do misky dáme vodu a droždí a připravíme si kvásek.
  2. Po pár minutách přidáme zbylé ingredience na těsto (mouku, olivový olej, sůl, oregano), důkladně promícháme a necháme kynout cca 40 minut.
  3. Po vykynutí si těsto vybereme na pomoučený vál, rozdělíme na dvě části a vytvarujeme kruh.
  4. Rajčatový základ je jednoduchý; pasírované rajčata dáme do menšího hrnce a na mírném ohni z nich necháme odpařit vodu, když budou zredukovány, přidáme oregano, sůl, pepř a prolisovaný česnek, promícháme a omáčka je hotová, necháme vychladnout.
  5. Po vychladnutí omáčky jí potřeme na připravené těsto a poklademe hrubé kousky mozzarelly.
  6. Dáme péct na co nejvyšší teplotu, my troubu necháme pořádně dlouho předehřát, ať je trouba maximálně horká. Pečeme cca 10 minut.
  7. Hotovou pizzu přelijeme pestem a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Poznámka:

Více podobných receptů naleznete na blog.kitchenaid.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy