REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza s tuňákem a cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na dvě kola pravé italské pizzy potřené domácí omáčkou sugo a obložené cibulí a v oleji naloženým, okapaným tuňákem. V polovině pečení pizzy ještě posypané nastrouhanou mozzarellou.


Ingredience:
Na těsto:
280 ghladké mouky
180 mlvlažné vody
1 lžičkasušeného droždí
1 lžičkasoli
hladká mouka na posypání pracovní plochy
Na omáčku na potírání (sugo):
1 konzervakonzervovaných rajčat, krájených
1 kscibule
několik snítek bazalky
sůl
Na ozdobení pizzy:
2 ksTuňák filety v olivovém oleji Vasco da Gama
1 kscibule
1 balenímozzarely

Postup:

1. Smíchejte v míse vlažnou vodu a droždí a míchejte, dokud se droždí úplně nerozpustí, pak zapracujte mouku a sůl, věnujte hnětení asi 5 minut, aby se vytvořilo vláčné lepivé těsto, nyní můžete těsto nechat 90 minut kynout (pak by ho bylo možné až 3 dny uchovat v lednici, pokud není čas, může se kynutí vynechat a recept funguje stejně, jenom se těsto potom nemůže uchovávat
2. Během kynutí je ideální čas připravit sugo, rajčatový základ pro každou italskou pizzu; nakrájenou cibuli zpěňte na oleji, přidejte rajčata, bazalku a trochu podlijte vodou, nechte na mírném ohni dusit bez pokličky, aby se vyvařila voda, cca 20 minut, pak vyndejte bazalku a podle chuti dosolte
3. Předehřejte troubu na 220 °C, ideálně alespoň půl hodiny předtím, než pizzu budete péct
4. Rozdělte těsto na dva díly a dlaní vytvarujte pizzu přímo na pečicím papíru
5. Sugo naneste na pizzu a zhruba 1 cm nechte na okraj, naaranžujte cibuli nakrájenou na jemné plátky a okapané filety tuňáka
6. Pečte 5 minut, mezitím nakrájejte mozzarellu na plátky, klaďte na pizzu a nechte ještě na 5 minut péct.

Poznámka:

Zdroj: Hame.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

7 důvodů proč pít MatchaTea

MatchaTea je hitem poslední doby. I když tradičně byl tento zelený nápoj součástí zenových buddhistických obřadů v Japonsku, dnes jej pijí lidé po celé Evropě. Ptáte se proč? Dáme vám hned 7 odpovědí.

číst dále ...

Víte, čím si sladíte život? Vyznejte se v cukrech a sladidlech

Mnoho z nás miluje sladké a „oslazuje si život“ s různými dobrotami. Cukry a sladidla nás lákají v mnoha svých podobách. Pokud patříte mezi sladkomilce a rádi byste se více dozvěděli, čímpak si život oslazujete, následující řádky vám pomohou lépe se v cukrech a sladidlech vyznat.

číst dále ...

Nemůžete se dočkat letní grilovačky? Buďte trendy a rozpalte to už teď

Lidé se u ohně scházeli odjakživa. Již v pravěku ženy hlídaly plápolající oheň, aby nevyhasl, dokud se muži nevrátili z lovu s pořádným úlovkem. Svou symboliku měl i v tzv. temném středověku, když se pálil oheň v den, kdy se na kopcích scházely čarodějnice s ďáblem, aby společně domluvili, jak škodit lidem. Dnes se u ohně setkáváme za účelem stmelování – ať už s kytarou, nebo špekáčkem, častěji pak u grilu s vyhlídkou na příjemnou zábavu a skvělé jídlo.

číst dále ...

Kapary, delikatesa, která obohatí salát, tapas nebo pomazánku

Kapary, zelené cosi, s nímž si mnoho lidí neví rady. Co to je? A kam se hodí? Kapary jsou nerozvinutá poupata kapary trnité, která roste nejčastěji ve Středomoří, ale také v Asii. Jedná se o keř, který roste v puklinách skal nebo zídek, a proto bývá mnohdy považován za plevel. Ale chyba lávky, kapary jsou vynikající přísada do nejrůznějších pokrmů.

číst dále ...

5 tipů jak dietně připravit kuřecí maso

Hledáte vhodné, chutné a přesto dietní způsoby na přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte osvědčených 5 tipů na jeho úpravu od Drůbežářského závodu Klatovy. „Fit vaření“ nemusí být jen o dušení masa, stačí se vyhnout zbytečnému tuku a oleji a máte vyhráno! Záleží především na dochucení a hře s kořením a bylinkami, to vše můžete sami ovlivnit!

číst dále ...

MatchaTea: Valentýnské recepty

Den svatého Valentýna je v Česku poměrně oblíbeným svátkem, a tak se okolo 14. února všechno kolem barví do růžových a červených odstínů. Už vás tyhle barvy nebaví? Zkuste na to letos jít jinak a vsaďte na zelenou s MatchaTea!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy