REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza s prosciuttem, sýrem a žampiony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z italských receptů na skvělou pizzu obloženou sušenou šunkou, žampiony a sýrem.


Ingredience:
240 ghladké mouky
15 gčerstvého droždí
1,5 dlvody
1 lžíceoleje
sůl
Na dohotovení:
150 gprosciutta, nebo jiné sušené šunky či slaniny
120 gsýra (např. parmazán)
100 gčertvých žampiónů, nebo konzerovaných malých houbiček
4 lžícerajčatového protlaku
3 lžíceolivového oleje
2 ksstroužky česneku
oregano a tymián, nebo přímo koření na pizzu

Postup:

1. Do prosáté mouky přidáme sůl a olej
2. Droždí rozmíchané v teplé vodě a přidáme ho k ostatním ingrediencím
3. Vypracujeme buď ručně nebo v hnětači středně tuhé těsto
4. Pak těsto přeložíme na prkénko a ještě chvíli hněteme, nakonec vytvoříme bochánek
5. Vložíme ho do misky vytřené olejem, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout (máme li těsto vykynuté poznáme tak, že do něj opatrně píchneme prstem a pokud se nám těsto vrátí téměř na původní místo, je vykynuté, pokud ne, dáme mu ještě čas)
6. Potom těsto rozdělíme na polovinu, lehce prohněteme, utvoříme 2 kola o průměru 24 cm, přeložíme na pomaštěný plech a necháme již jen chvíli kynout
7. Vykynuté těsto potřeme olejem, pak rajčatovým protlakem rozmíchaným s rozetřeným česnekem a okořeníme kořením pizza (oregáno, tymián …)
8. Na těsto vyskládáme plátky sušené šunky, malé hlavičky nebo na plátky nakrájené žampióny, případně konzervované, nálevu zbavené houbičky a hoblinky sýra
9. Pizzu posypeme nasekanou petrželkou a v troubě vyhřáté na 250 °C, ale i více zprudka upečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy