REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pizza s mořskými plody

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pizzu frutti di mare, neboli pizza obložená mořskými plody, upečená v troubě dokřupava.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
Na těsto:
800 ghladké mouky
45 gdroždí
4 lžíceolivového oleje
1 lžičkasoli
1/2 lžičkycukru
400 mlvlažné vody
Na náplň:
500 gchlazených nebo mražených mořských plodů
100 gtvrdého sýry
100 gmozzarelly
8 lžictomatového protlaku nebo kečupu
1 lžičkakoření na pizzu
1 svazekbazalky

Postup:

1. Z mouky, vody, cukru, oleje, soli a droždí vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout, pak ho rozdělíme na čtyři bochánky a ty necháme opět chvíli nakynout
2. Připravíme si náplň; kečup nebo rajský protlak smícháme s nasekanou bazalkou a kořením na pizzu, použijeme-li protlak, tak směs ještě trochu osladíme
3. Vykynuté bochánky rukama rozválíme na kulaté placky, které potřeme ochuceným kečupem (protlakem)
4. Na potřené pizzy rozprostřeme plátky mozzarelly, rozmražené, důkladně okapané mořské plody a vše ještě posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem
5. Pizzy pečeme v troubě vyhřáté na 250-280 °C, asi 8-10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy