REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pravá italská pizza připravená doma

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nechce se vám do pizzerie, nebo bydlíte někde, kde pizzu nerozváží? Připravte si stejně dobrou pizzu doma!


Ingredience:
Pizza na plech o průměru 32 cm, rozpis na 6-7 kusů:
800 ghladké mouky
1,5 rovná lžícesoli
1 rovná lžícecukru
1/4 ksdroždí (menší čtvrtka kostky kvasnic)
4 dclvlažné vody
1 dlolivového oleje
mouka na pomoučení válu
Na omáčku sugo (bez vaření):
2 plechovkyloupaných nakládaných rajčat
2 lžíceolivového oleje
oregano, bazalka (česnek)
pepř
sůl
Na dohotovení:
sýr mozzarella, olivy, plátky žampionů nebo šunky, kolečka salámu,
kousky chilli papriček ...

Postup:

1. Do velké mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme rozdrobené droždí, cukr a trošku vlažné vody, počkáme asi 10 minut, až nám vzejde kvásek, sůl nasypeme po stranách mísy, v žádném případě se nesmí dostat do středu ke droždí
2. Jakmile vzejde kvásek, přidáme ostatní ingredience, tedy zbytek vody a olivový olej, těsto zpracujeme nejprve vařečkou, po té vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a ručně uhněteme vláčné a nelepivé těsto
3. Necháme kynout 30-60 minut, odvážíme si bochánky o váze cca 200-210 g, těsto které nepoužijeme, dáme do lednice a můžeme použít později, klidně i druhý den, kdy je nejlepší
4. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme kolo o průměru 32 cm, opatrně přendáme na plech a pomažeme sugo, tedy červenou italskou omáčkou a poklademe plátky mozzarelly
5. Pizzu dále ozdobíme ingrediencemi dle své fantazie, například olivami, plátky žampionů nebo šunky, kolečky salámu, kousky chilli papriček …
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 300 °C dozlatova (princip pizzy je upéci ji co nejrychleji v opravdu horkém prostředí!, pokud se bude péci pomalu, těsto pak bude vysušené)Příprava omáčky sugo:
Jednu až dvě plechovky oloupaných rajčat rozmixujeme spolu se solí, pepřem, olivovým olejem, čerstvou bazalkou a sušeným oreganem.

Doporučení:

Pravé sugo se vaří, pokud máte čas, můžete si ho připravit podle originálního receptu zde: sugo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Červen ve znamení slovenských šéfkuchařů na TV Paprika

Oblíbená stanice TV Paprika si pro milovníky kuchařských show připravila červnový program nabitý skvělými relacemi o vaření. Program odstartuje už 7. června v 18:00 pořadem S šéfkuchařem okolo světa s Gabom Kocákom, dále hned v 18:30 vám do kuchyně vnese barevný nádech Mimi Šramová v nové kuchařské show Barevný svět s Mimi a v 19:00 se můžete těšit na pořad Pepeho zdravá kuchyně na TV Paprika.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Osvěžující nápoje, které vašim dnům dodají tu pravou šťávu

Rádi byste si během letních dnů dopřáli něco čerstvého a zároveň lahodného? Sáhněte po ovocných koktejlech! Jablka, maliny, borůvky, ale i špenát nebo mrkev – fantazii se meze nekladou. Můžete vybírat z ovoce i zeleniny nebo je mixovat společně. Představíme hned několik receptů, díky kterým se z vás stane král či královna koktejlů v letních dnech.

číst dále ...

Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Vaření za pomoci vína nemusí náležet jen šéfkuchařům luxusních restaurací. Víno pokrmy pozvedá a propůjčuje jim specifickou chuť, které bez jeho pomoci nedosáhnete. Připravte si doma tři pokrmy za použití vína, které vám dokážou, že obyčejné jídlo může chutnat úplně jinak, když se odhodláte odšpuntovat tu správnou láhev.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy