REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pravá italská pizza připravená doma

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nechce se vám do pizzerie, nebo bydlíte někde, kde pizzu nerozváží? Připravte si stejně dobrou pizzu doma!


Ingredience:
Pizza na plech o průměru 32 cm, rozpis na 6-7 kusů:
800 ghladké mouky
1,5 rovná lžícesoli
1 rovná lžícecukru
1/4 ksdroždí (menší čtvrtka kostky kvasnic)
4 dclvlažné vody
1 dlolivového oleje
mouka na pomoučení válu
Na omáčku sugo (bez vaření):
2 plechovkyloupaných nakládaných rajčat
2 lžíceolivového oleje
oregano, bazalka (česnek)
pepř
sůl
Na dohotovení:
sýr mozzarella, olivy, plátky žampionů nebo šunky, kolečka salámu,
kousky chilli papriček ...

Postup:

1. Do velké mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme rozdrobené droždí, cukr a trošku vlažné vody, počkáme asi 10 minut, až nám vzejde kvásek, sůl nasypeme po stranách mísy, v žádném případě se nesmí dostat do středu ke droždí
2. Jakmile vzejde kvásek, přidáme ostatní ingredience, tedy zbytek vody a olivový olej, těsto zpracujeme nejprve vařečkou, po té vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a ručně uhněteme vláčné a nelepivé těsto
3. Necháme kynout 30-60 minut, odvážíme si bochánky o váze cca 200-210 g, těsto které nepoužijeme, dáme do lednice a můžeme použít později, klidně i druhý den, kdy je nejlepší
4. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme kolo o průměru 32 cm, opatrně přendáme na plech a pomažeme sugo, tedy červenou italskou omáčkou a poklademe plátky mozzarelly
5. Pizzu dále ozdobíme ingrediencemi dle své fantazie, například olivami, plátky žampionů nebo šunky, kolečky salámu, kousky chilli papriček …
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 300 °C dozlatova (princip pizzy je upéci ji co nejrychleji v opravdu horkém prostředí!, pokud se bude péci pomalu, těsto pak bude vysušené)Příprava omáčky sugo:
Jednu až dvě plechovky oloupaných rajčat rozmixujeme spolu se solí, pepřem, olivovým olejem, čerstvou bazalkou a sušeným oreganem.

Doporučení:

Pravé sugo se vaří, pokud máte čas, můžete si ho připravit podle originálního receptu zde: sugo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy