REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pravá italská pizza připravená doma

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nechce se vám do pizzerie, nebo bydlíte někde, kde pizzu nerozváží? Připravte si stejně dobrou pizzu doma!


Ingredience:
Pizza na plech o průměru 32 cm, rozpis na 6-7 kusů:
800 ghladké mouky
1,5 rovná lžícesoli
1 rovná lžícecukru
1/4 ksdroždí (menší čtvrtka kostky kvasnic)
4 dclvlažné vody
1 dlolivového oleje
mouka na pomoučení válu
Na omáčku sugo (bez vaření):
2 plechovkyloupaných nakládaných rajčat
2 lžíceolivového oleje
oregano, bazalka (česnek)
pepř
sůl
Na dohotovení:
sýr mozzarella, olivy, plátky žampionů nebo šunky, kolečka salámu,
kousky chilli papriček ...

Postup:

1. Do velké mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme rozdrobené droždí, cukr a trošku vlažné vody, počkáme asi 10 minut, až nám vzejde kvásek, sůl nasypeme po stranách mísy, v žádném případě se nesmí dostat do středu ke droždí
2. Jakmile vzejde kvásek, přidáme ostatní ingredience, tedy zbytek vody a olivový olej, těsto zpracujeme nejprve vařečkou, po té vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a ručně uhněteme vláčné a nelepivé těsto
3. Necháme kynout 30-60 minut, odvážíme si bochánky o váze cca 200-210 g, těsto které nepoužijeme, dáme do lednice a můžeme použít později, klidně i druhý den, kdy je nejlepší
4. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme kolo o průměru 32 cm, opatrně přendáme na plech a pomažeme sugo, tedy červenou italskou omáčkou a poklademe plátky mozzarelly
5. Pizzu dále ozdobíme ingrediencemi dle své fantazie, například olivami, plátky žampionů nebo šunky, kolečky salámu, kousky chilli papriček …
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 300 °C dozlatova (princip pizzy je upéci ji co nejrychleji v opravdu horkém prostředí!, pokud se bude péci pomalu, těsto pak bude vysušené)Příprava omáčky sugo:
Jednu až dvě plechovky oloupaných rajčat rozmixujeme spolu se solí, pepřem, olivovým olejem, čerstvou bazalkou a sušeným oreganem.

Doporučení:

Pravé sugo se vaří, pokud máte čas, můžete si ho připravit podle originálního receptu zde: sugo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

5 tipů, díky kterým o Velikonocích nepřiberete ani deko navíc

Sotva skončily Vánoce a přehoupli jsme se do nového roku a už zase jsou tady další svátky spojené s nekonečným hodováním. Naštěstí Velikonoce netrvají tak dlouho jako Vánoce, pokud se však nebudete hlídat, může vám i těchto pár dnů uštědřit nějaké to kilo navíc. Jestli se navíc na jaře snažíte zhubnout na léto do plavek, přibírání o Velikonocích pro vás určitě nebude žádoucí. Jak nedat nadbytečným kilům šanci? Vyzkoušejte následující tipy.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy