REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Provensálská pizza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Třikrát kynuté těsto jako základ chutné pizzy. Obložená uzeným masem, rajčaty, pórkem, cibulí …


Ingredience:
Na těsto:
300 gpolohrubé mouky
20 gdroždí
4 lžíceoleje nebo rozehřátého rostlinného tuku
1 lžičkakypřícího prášku do pečiva
200 mlvody
2 ksvejce
trochu soli
špetka cukru
Na obložení:
150 gsýra Blaťácké zlato
100 guzeného masa
3 ksrajčat
2 kspapriky
2 kscibule
1 ksmenšího pórku
sůl
několik lžic paprikového kečupu
rajčatový protlak promíchaný s lžící hořčice
nebo

Postup:

1. Droždí rozmícháme s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody, necháme ho vykynout
2. Do mouky předem promíchané s práškem do pečiva přidáme vykynutý kvásek
3. Přidáme tuk, vejce, trochu soli a vlažnou vodu, v míse zaděláme hladké těsto jako na koláče, necháme ho na teplém místě vykynout, 4. Vytvarujeme menší koláčky, potřeme je zbylým vejcem, naklademe na ně náplň, opět je necháme vykynout 5. Ve středně vyhřáté troubě na pomaštěném plechu pizzy upečeme.

Příprava náplně:
1. Povrch koláčů potřeme kečupem nebo rajčatovým protlakem promíchaným s hořčicí
2. Rozložíme cibuli nakrájenou na kolečka, rozprostřeme na kolečka nakrájená rajčata, osolíme a posypeme nadrobno rozsekaným uzeným masem a očištěnými paprikami
3. Opět povrch pokapeme kečupem nebo protlakem a poklademe nadrobno nakrájenými pórky
4. Nakonec vše posypeme na kostičky nakrájeným sýrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy