Pokud si chcete udělat pravou italskou pizzu quatro formaggi, budete potřebovat gorgonzolu, mozzarellu, parmezán a ementál, ovšem toto je trochu počeštěný recept, ve kterém je použitý sýr niva a eidam. Rozhodně vám i tak bude, pizza připravená podle tohoto receptu, moc chutnat.
Ingredience:
530 g | pšeničné hladké extra silné mouky Pernerka |
20 g | čerstvého droždí |
12 g | soli |
40 ml + 300 ml | vlažné vody |
4 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | cukru |
Náplň: | |
100 g | parmazánu |
100 g | eidamu |
100 g | nivy |
1,5 ks | mozzarelly |
220 ml | smetany |
Postup:
- Nejprve si připravíme kvásek. Do mísy přidáme rozdrobené droždí, 40 ml vlažné vody a cukr.
- Cca po 10-15 minutách přidáme olej, sůl, mouku a vodu a zpracujeme cca 10 minut v hladké, pružné těsto, nejlépe v robotu. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň 60 minut nebo až zdvojnásobí svou velikost.
- Všechny sýry nastrouháme (nebo rozdrobíme na menší kousky) a pak společně se smetanou smícháme se smetanou.
- Vykynuté těsto vyválíme do kruhu. Potřeme směsí smetany a sýrů a pečeme 12-15 minut na 200˚C do zlatova.
Pšeničná hladká Extra silná Pernerka:
Extra silná mouka Pernerka se vám hodí nejen na přípravu pizzy a chleba, ale využití najde i tam, kde je třeba delší kynutí těsta. Je tak vhodné na přípravu croissantů a focacci a uděláte z ní tak i skvělé domácí buchty. Extra silnou pšeničnou hladkou mouku můžete použít samostatně nebo kombinovat s ostatními druhy mouk. Nebo ji využijte pro posílení slabších těst.
Poznámka:zdroj: www.pernerka.cz