REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátová pizza

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pizza obložená spařenými špenátovými listy, nasekanou cibulkou a petrželkou, nakrájenou paprikou, kolečky mozzarelly, upečená v troubě dokřupava.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
20 gdroždí
50 mlolivového oleje
1 ksžloutku
100 mlmléka
1 kskostky cukru
špetka soli
olivový olej na potření těsta a vymazání plechu
Na obložení:
500 gšpenátových listů
150 gmozzarelly
1 svazekjarní cibulky
1 svazekpetržele
2 ksstroužky česneku
1 ksnejlépe červené papriky
provensálské koření
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Z cukru, droždí a části vlažného mléka připravíme kvásek, necháme ho tak 15 minut vzejít
2. V misce z moukou vyhloubíme důlek do kterého vložíme vykynutý kvásek, špetku soli, zbylé mléko, olej a žloutek, vše zpracujeme v hladké těsto, necháme ho na teplém místě vykynout
3. Jakmile nám těsto zdvojnásobí svůj objem, rozválíme ho nejlépe na pomoučeném válu, potřeme olejem
4. Špenátové listy spaříme horkou vodou, necháme je důkladně okapat, pak je poklademe na těsto
5. Na pizzu dále rozložíme nakrájenou papriku zbavenou jadřince, nasekanou petrželku a cibuli
6. Oloupaný a na plátky nakrájený česnek také poklademe na pizzu, tu ještě okořeníme provensálským kořením, pepřem a dochutíme solí
7. Nakonec na pizzu rozložíme kolečka mozzarelly
8. Pizzu položíme na olejem vymazaný plech a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme přibližně 25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy