Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané brambory s uzeninou

50 minut(y)
Náročnost 2

Vrstvy brambor proložené točeným salámem a škvarky, zapečené prolité mlékem rozkverlaným s vejci, posypané sýrem.
1 kgbrambor
250 gtočeného salámu
100 gtučného od šunky
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
3 ksvelká vejce
1/4 lmléka
černý mletý pepř
sůl

1. Uvařené a prochladlé brambory oloupáme a rozkrájíme na kolečka
2. V menším hrnci vyškvaříme, na kostičky nakrájené, tučné od šunky
3. Vyškvařeným omastkem vymažeme pekáč a na jeho dno klademe plátky brambor, ty jemně osolíme, okořeníme pepřem, posypeme škvarky a poklademe jemně usekaným salámem, dále vrstvíme brambory
4. Jednotlivé vrstvy dále opakujeme až skončíme vrstvou brambor, které potřeme tukem
5. Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C asi na 10-15 minut, pak vyjmeme
a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkverlali vejce
6. Povrch ještě posypeme nastrouhaným sýrem a v troubě celý pokrm zapečeme dorůžova.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Jakou svačinku dáváte do školy svým dětem nejčastěji?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy