REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečený vepřový guláš s dýní a bramborem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Orestované, pak chvíli podušené kostky vepřového plecka dochucené solí, pepřem a mletou sladkou paprikou, zapečené v troubě spolu s paprikou, dýní a plátky brambor.


Ingredience:
500-600 gvepřového plecka
800 gbrambor
4 ksstroužky česneku
1 ksmasité papriky
1 ksvelké papriky
1/2 ksmenší dýně
sladká mletá paprika
voda nebo vývar
drcený kmín
tymián
sádlo
pepř
sůl

Postup:
  1. Na sádle přímo v hrnci necháme cibuli mírně zezlátnout, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme, okořeníme pepřem, necháme ho zatáhnout, pak přisypeme mletou červenou papriku, zamícháme, podlijeme vodou nebo vývarem, pod poklicí dusíme 60 minut
  2. Brambory (syrové) oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, část jich vyskládáme do pekáče vymazaného sádlem, brambory osolíme, okořeníme drceným kmínem
  3. Na brambory vyskládáme na kostičky pokrájenou papriku a dýni, opět tuto vrstvu mírně osolíme, další vrstvu dáme podušené maso i se šťávou, do kterého jsme zamíchali prolisované stroužky česneku, opět mírně osolíme a okořeníme tentokrát i pepřem, přidáme pár snítek tymiánu
  4. Poslední vrstvu uděláme z dalších brambor, osolíme, posypeme je drceným kmínem a poklademe hoblinkami sádla
  5. Zaklopíme poklicí nebo zakryjeme alobalem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme dalších 30 minut
  6. Nakonec odklopené dopečeme do zrůžovění brambor.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy