REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané flíčky s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zepečené flíčky s kostičkami uzeného masa, zalité rozšlehanými vejci, klasika, která určitě patří na naše stoly i v dnešní moderní době.


Ingredience:
1 kguzených žeber nebo 400 g uzeného masa
1 balenítěstovin (Babiččiny fleky)
1 kelímeksmetany na vaření 12 %
2 lžícesádla
1 hrstmraženého hrášku
3 ksvejce
3 ksstroužky česneku do vody k žebrům
2 kscibule
bobkový list
nové koření
pepř
sůl

Postup:

1. Kosti nebo uzené maso uvaříme doměkka s přidáním ingrediencí k tomu určených, tedy s bobkovým listem, novým kořením a 3 ks stroužky česneku, uvařené a vychladlé maso pokrájíme na kostičky
2. Těstoviny uvaříme dle návodu na sáčku
3. Na sádle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli
4. Do pekáčku nebo zapékací mísy dáme uvařené těstoviny, osmaženou cibuli, maso a hrášek, osolíme a opepříme dle chuti a všechno důkladně promícháme
5. Ve smetaně rozkvedláme vejce a nalijeme na těstoviny
6. Zapékáme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 20-30 minut.

Doporučení:

Je lepší těstoviny s dalšími ingrediencemi vložit do trouby, nechat 10 minut dobře prohřát a teprve potom je zalít rozšlehanými vejci, ty pak lépe a rychleji ztuhnou.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy