Hlavní rubriky receptů jídel nápojů

Moravské kynuté koláče


Tento recept na moravské kynuté koláče pochází přímo z hradu!
500 ghladké mouky
100 goleje
50 gkrystalového cukru
50 gdroždí
2 ksvejce
trochu teplého mléka
špetka soli
Na náplň:
2 ksměkké tvarohy
2 ksžloutky
1 sáčekvanilkového cukru
Ostatní:
drobenka

1. Z rozdrobeného droždí, cukru, teplého mléka, trochy mouky z uvedeného množství rozmícháme kvásek, necháme vykynout
2. Po vykynutí přidáme ostatní ingredience, vypracujeme hladké těsto
3. Necháme vykynout
4. Těsto rozdělíme na jednotlivé bochánky, ty necháme opět nakynout, každý pak „rozmáčkneme" závažím nebo dnem skleničky obaleným v plátýnku, do vzniklého důlku dáme tvarohovou náplň a zasypeme drobenkou
5. Koláče vyskládané na tukem vymazaném plechu pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Příprava náplně: Rozděláme 2 měkké tvarohy a smícháme je s vanilkovým cukrem a se žloutky, důkladně promícháme.

Doporučení:
Náplň lze obměnit a tvaroh nahradit například marmeládou.


Fotogalerie

Podívejte se také na
Amprecle        Trdelníky z jižní Moravy        Mazanec II        Velikonoční slaný dort z Křešic        Valašské frgály        Polenské pouťové mrkvánky        Štěpánská omeleta        Velikonoční vrkoč        Svatební koláčky        Jablková babka        Třená mramorová bábovka        Trubičky z kefíru        Domažlické koláče        Babiččiny dvojctihodné koláče        Žemlovka (Zemlbába)        Chlebový jablkovec        Jáhelník s borůvkami        Škvarkové vdolečky        Strouhanec        Třikrálový věnec        

reklama


Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Chodíte o Velikonocích na koledu, otevřete koledníkům?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy