Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moravské kynuté koláče

60 minut(y)+ doba kynutí
Náročnost 3

Tento recept na moravské kynuté koláče pochází přímo z hradu!
500 ghladké mouky
100 goleje
50 gkrystalového cukru
50 gdroždí
2 ksvejce
trochu teplého mléka
špetka soli
Na náplň:
2 ksměkké tvarohy
2 ksžloutky
1 sáčekvanilkového cukru
Ostatní:
drobenka

1. Z rozdrobeného droždí, cukru, teplého mléka, trochy mouky z uvedeného množství rozmícháme kvásek, necháme vykynout
2. Po vykynutí přidáme ostatní ingredience, vypracujeme hladké těsto
3. Necháme vykynout
4. Těsto rozdělíme na jednotlivé bochánky, ty necháme opět nakynout, každý pak „rozmáčkneme" závažím nebo dnem skleničky obaleným v plátýnku, do vzniklého důlku dáme tvarohovou náplň a zasypeme drobenkou
5. Koláče vyskládané na tukem vymazaném plechu pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Příprava náplně: Rozděláme 2 měkké tvarohy a smícháme je s vanilkovým cukrem a se žloutky, důkladně promícháme.

Doporučení:
Náplň lze obměnit a tvaroh nahradit například marmeládou.


Fotogalerie

Podívejte se také na
Amprecle        Trdelníky z jižní Moravy        Mazanec II.        Velikonoční slaný dort z Křešic        Valašské frgále        Polenské pouťové mrkvánky        Štěpánská omeleta        Velikonoční vrkoč        Svatební koláčky        Jablková babka        Třená mramorová bábovka        Trubičky z kefíru        Domažlické koláče        Babiččiny dvojctihodné koláče        Žemlovka (Zemlbába)        Chlebový jablkovec        Jáhelník s borůvkami        Škvarkové vdolečky        Strouhanec        Třikrálový věnec        

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Velikonoční vajíčka, malujete je nebo jinak zdobíte?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy