Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hermelínový salát

15 minut(y)
Náročnost 2

Salát se sýrem, salámem, vejcem, cibulí s okořeněnou majonézou.
Rozpis pro 2 osoby:
200 gHermelínu
100 gměkkého salámu
150 gmajonézy
3 ksvajíček
1 kscibule
bílý mletý pepř
sůl

1. Méně vyzrálý hermelín nakrájíme na menší kostičky
2. Vajíčka uvaříme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno,salám na nudličky
4. Vše vložíme do mísy, přidáme majonézu a promícháme
5. Salát dochutíme mletým pepřem, podle chuti solí a zlehka promícháme.

Doporučení:
Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou), abychom mohli snadno a dobře salát promíchat.


Fotogalerie


reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Velikonoční vajíčka, malujete je nebo jinak zdobíte?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

1.5. - Pálení čarodějnic, Beltane (předvečer)

Tento původem keltský svátek se slaví v předvečer 1. května a na 1. května. V tento den nastává čas uctít život ve všech jeho nesčetných formách. Jde hlavně o svátek plodnosti doprovázený oslavou přírody a přinášením obětí divoké zvěři a přírodním živlům. Slaví se příchod jara a pálí se ohně na obranu proti čarodějnicím, což je zvyk podstatně novější, který přineslo křesťanství.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy