Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čerstvý dušený špenát

30 minut(y)
Náročnost 2

Zdravá příloha z čerstvých listů špenátu a dalších ingrediencí.
1 kgčerstvých listů špenátu
3 lmírně osolené vody
2-3 ksstroužky česneku
1 kscibule
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
1/2 sklenkysmetany
1 lžičkanadrobno nasekaných mandlí
trochu muškátového oříšku
bílý pepř
sůl

1. Čerstvý špenát důkladně opláchneme a přibližně ve 3 litrech mírně osolené vody ho pět minut povaříme
2. Pak vodu scedíme pomocí síta a lžící vymačkáme ze špenátu nadbytečnou vodu
3. Listy nakrájíme přibližně na kousky tlusté 1 cm
4. Na rozpálené pánvi s rozpuštěným máslem a olejem osmažíme dozlatova nadrobno nasekanou cibulku
5. Přidáme prolisovaný česnek a chvilku poté i špenát
6. Dusíme pod pokličkou přibližně deset minut, pak pokrm odkryjeme, ochutíme muškátovým oříškem, bílým pepřem a případně solí, zalijeme smetanou, promícháme a necháme přejít varem
7. Jednotlivé porce špenátu rozložíme na talíře a posypeme nasekanými mandlemi.


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip e-shopu

Anketa

Co vy a detoxikace organismu?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

14.2. - Svatý Valentýn

Den svatého Valentýna je podle anglosaské tradice oslavou lásky a zamilovanosti. V tento den si všichni, kdo chtějí oslavit lásku, dávají malým dárkem nebo alespoň přáníčkem najevo svou náklonnost ...

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy