Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čerstvý dušený špenát


Zdravá příloha z čerstvých listů špenátu a dalších ingrediencí.
1 kgčerstvých listů špenátu
3 lmírně osolené vody
2-3 ksstroužky česneku
1 kscibule
2 lžícemásla
2 lžíceoleje
1/2 sklenkysmetany
1 lžičkanadrobno nasekaných mandlí
trochu muškátového oříšku
bílý pepř
sůl

1. Čerstvý špenát důkladně opláchneme a přibližně ve 3 litrech mírně osolené vody ho pět minut povaříme
2. Pak vodu scedíme pomocí síta a lžící vymačkáme ze špenátu nadbytečnou vodu
3. Listy nakrájíme přibližně na kousky tlusté 1 cm
4. Na rozpálené pánvi s rozpuštěným máslem a olejem osmažíme dozlatova nadrobno nasekanou cibulku
5. Přidáme prolisovaný česnek a chvilku poté i špenát
6. Dusíme pod pokličkou přibližně deset minut, pak pokrm odkryjeme, ochutíme muškátovým oříškem, bílým pepřem a případně solí, zalijeme smetanou, promícháme a necháme přejít varem
7. Jednotlivé porce špenátu rozložíme na talíře a posypeme nasekanými mandlemi.


Fotogalerie

Podívejte se také na

reklama


Tiskneme obrazy na plátno, plakáty na stěnu a fototapety do bytu i kanceláří. Krásné obrazy a plakáty na míru dle Vašich požadavků.

Gastročlánky

Tip

Brandozz

Anketa

Zavařujete rádi, nebo jen z nutnosti?

Načítám výsledky ankety, prosím čekejte...



reklama

Gastrokalendář

12.9. - 14.9. Vinobraní (většinou druhý týden v září)

Vinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák. Pro většinu vinařů vinobraní zahajuje tu nejkrásnější část práce ve vinohradu – sběr hroznů, lisování, burčák – a práce skončí v listopadu, kdy většina vín projde prvními degustacemi a ochutnávkami.

PředchozíDalší

celý kalendář


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno s písmen abecedy