REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gastronomické zajímavosti z domova

Co se děje v našich luzích a hájích? Vše možné o české gastronomii se dozvíte právě zde.

30miliontý kus hroznového cukru Intact má čokoládovou příchuť

Havířov 17. prosince 2012 – V roce 1992 začala společnost Naturprodukt s distribucí hroznového cukru Intact na českém trhu. Po 20 letech se dostal k zákazníkům 30miliontý kus tohoto rychlého dodavatele energie. Jubilejním kusem byla rolička hroznového cukru s čokoládovou příchutí. Hroznový cukr se postará o okamžitý přísun energie při únavě nebo vyčerpání.

8 nových receptů na grilování se speciální edicí grilovacích omáček a marinád Hellmann’s

Hellmann’s přináší speciální edici grilovacích omáček ze čtyř koutů světa. Na žebírka, kuřecí stehýnka nebo křídla je ideální klasická American Smokey BBQ s jemně uzenou příchutí. K rozpálení červeného masa se bude hodit Brazilian Spicy Churrasco – pálivá grilovací omáčka s chilli. Sladká medová Australian Sweet Roast BBQ omáčka s worcestrovou omáčkou je ideálním doprovodem k pořádnému steaku. K jemnému masu a zelenině zase oceníte Japanese Sticky Grill – sweet & spicy omáčku s nádechem zázvoru. Všechny omáčky lze použít buď jako marinádu nebo jako přílohovou omáčku.

A co teda jíš? Nepřehlédněte vydání nové kuchařky!

Zapomeňte na to, že hrát si s jídlem se nemá. Ať už jste vegan nebo ne, tahle kuchařka vás bude bavit a inspirovat. Její minimalistický design totiž zapne váš kreativní gen. A co teda jíš? Autor: Linda Müllerová. Kniha vychází 5. října. Vydává Došel karamel s.r.o. Cena 399 Kč ….

Bára Štěpánová, Fagor a „3 v 1“

Tisková informace: Praha, 18. června 2013 – Firma Fagor Elektro, výhradní dovozce bíle techniky značky Fagor na český trh, zorganizovala akci pod názvem „3 v 1“, která byla určena pro obchodní partnery a servisní techniky z České republiky. V rámci tohoto setkání, společnost odprezentovala více jak 30 novinek pro rok 2013 a výrobky, které se pyšní moderní technologií a designem (trouby, varné desky, myčky nádobí, chladničky, pračky, malé elektro a nádobí) a také umožnila hostům prozkoumat spotřebiče Fagor „pod lupou“ …

Becherovka Lemond má novou Art.edici lahví od mladých designérů

Tisková zpráva – Praha, 16. 11. 2012 – Becherovka Lemond představila novou Art.edici. Originální design dvou půllitrových lahví uvede na trh v limitované edici v průběhu listopadu. Autorkou lahve pro holky je studentka 3D designu a vizuální tvorby Barbora Balgová. Lahev pro kluky navrhl grafický designér Eugen Finkei. Lemond tak pokračuje ve spolupráci s mladými a talentovanými lidmi. Art.edici si lidé poprvé prohlédli na párty v Belushi’s baru.

BILLA představuje exkluzivní privátní značku BILLA Premium

T.Z. Modletice 18. listopadu 2015 – Společnost BILLA Česká republika dlouhodobě staví svou filozofii na bohaté nabídce kvalitních a čerstvých potravin. Stále více zákazníků navíc vyhledává opravdu špičkovou kvalitu. Společnost BILLA se proto rozhodla připravit zcela novou řadu vysoce kvalitních potravin za příznivé ceny. Již nyní naleznou zákazníci v BILLE kromě stávajícího portfolia privátních značek také exkluzivní novinku – produkty BILLA Premium.

Ceny obědů ROSTOU. POD 100 korun se už ve velkých městech nenajíte

Češi si za obědy opět výrazně připlatí. Jen za poslední rok vzrostla průměrná útrata v restauracích téměř o více než pět korun na prosincových 111,90 Kč. Na mapě velkých českých měst už teď není jediné, kde by se dal oběd pořídit za méně než stokorunu. Jako poslední se přes tuto hranici přehoupla v posledním loňském čtvrtletí Olomouc. Vyplývá to z Ticket Restaurant® Card Indexu. Ten je sestavený z plateb více než 90 tisíc tuzemských zaměstnanců, kteří k úhradě obědů v restauracích používají platební stravenkovou kartu Ticket Restaurant® od společnosti Edenred. Statistiku každý měsíc tvoří více než milion transakcí v restauracích všech tuzemských regionů.

Cesta do města: za přírodou a parádním grilováním

V českých městech se už několik let uplatňuje celosvětový trend, kdy se klade velký důraz na vznik či úpravu odpočinkových „zelených“ zón. S tím souvisí i rostoucí počet venkovních grilovacích míst, která umožňují obyvatelům měst zažít pravou grilovací párty, i když nemají chatu, zahradu nebo dostatečně velkou terasu. Kde je najít, jak si grilování užít a spoustu užitečných rad a pořádně rozpálených tipů najdete na www.grilujemevemeste.cz.

Cinzi porpvé ochutnali naši svíčkovou, podívejte se na jejich reakce

Češi a svíčková, klenot české kuchyně. Přesto když se s ní setkají někteří cizinci, nechápou, co to mají na talíři, když ochutnají, co jim vypadne z úst?

České holky voní po česneku

Chutě okolo světa se různí a tak si v Číně můžeme dopřát třeba okurkové chipsy, na Filipínách křupky s příchutí humra. Anglie je proslulá vším co chutná po octu a v Indonésii frčí příchuť mořské řasy. A co Češi? My si libujeme v česneku!

Český Bufet žije. Sekaná a držková na stojáka odolala fastfoodům i trendy bistrům

Jednu dobu už to vypadalo, že stravovací fenomén, ve kterém se při srkání polévky dotýkaly lokty dělníků s kravaťáky, pomalu zmizí z českých měst. Vypadá to však, že bufet žil pod náporem nových trendů hluboko ve vědomí českých strávníků, kteří znovu objevují kouzlo čerstvě pečeného bůčku.

Češi poprvé oslaví Den olivového oleje s extra panenským olejem Monini Monello

4. listopadu 2013 – První olivový olej sezóny a sezónní delikatesa Monini Monello dorazí do Česka 18. listopadu, a to již posedmé. Od letošního roku je den příchodu Monella na český trh vyhlášen Dnem olivového oleje. Monini Monello, lisovaný z první sklizně oliv, bude na českém trhu v limitovaném množství a po omezenou dobu. Takto sklizené olivy mají vyšší obsah vitamínů a antioxidantů. Doporučená cena tohoto extra panenského olivového oleje je 269,90 Kč.

Češi si oblíbili vzácnější odrůdy vína. Zájem o Merlot vzrostl o 23 %

Blatnice pod Svatým Antonínkem, 18. 3. 2014 – V České republice se z pití vína stává módní trend. Přibývá totiž konzumentů, kteří si víno vybírají nejen podle barvy a ceny, ale i podle původu, odrůdy nebo chuti. Příkladem toho je obliba modré odrůdy Merlot, která meziročně vzrostla téměř o čtvrtinu. Podle statistik vinařství Blatel, které je největším tuzemským producentem této odrůdy, se poptávka po Merlotu v uplynulém roce zvýšila o 23 %. Hlavním důvodem je jeho výjimečná dřevnatá chuť a ojedinělost v místních klimatických podmínkách.

ČOKOLATIÉR: Výrobu pralinek ovlivní i bouřky. Štrúdlová příchuť narazila

I když v Děčíně výroba čokolády v devadesátých letech skončila, rozhodl se Jaroslav Vaňkát s čokoládou ve městě znovu začít a založil si vlastní výrobnu pralinek. První náplně mu poradili zkušenější, dnes už s příchutěmi sám experimentuje. „Zkoušel jsem dělat i štrúdl s rozinkami a jablky,“ říká původně vyučený strojař v seriálu Lidé Česka.

Do Česka míří prvotřídní extra panenský olivový olej

7. října 2013 – Olivy sklizené ještě před úplným dozráním, mimořádně bohaté na zdraví prospěšné přírodní antioxidanty. To je základ extra panenského olivového oleje Monini GranFruttato, který míří i na český trh. Podle kulinářského odborníka Romana Vaňka patří novinka od proslulého italského výrobce díky své vysoké kvalitě především do studené kuchyně. Jen pár kapek výrazného oleje doladí chuť již hotových pokrmů na talíři, jako jsou polévky, masa či saláty. Olej bude k dispozici v půllitrové lahvi za doporučenou cenu 184,90 Kč.

Druhý ročník soutěže Svačina roku s Rio Mare ovládl Ondřej Beneš z Pardubic

5. prosince 2014, Praha – Vítězný recept „Bezlepková palačinka plněná tvarohovo-tuňákovým krémem, salátem lollo-bianco, tuňákem a strouhaným sýrem“ druhého ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare připravil Ondřej Beneš z Pardubic. Student vyhrál cenu v hodnotě 7 000 Kč. Druhé místo a částku 5 000 Kč získal Gabriel Brožek z Brna. Stupně vítězů doplnil Jakub Chlad z Plzně a odnesl si 3 000 Kč. Na speciální cenu Markéty Hrubešové, která byla čestným hostem odborné poroty, dosáhl rovněž Ondřej Beneš. Výhra měla hodnotu 5 000 Kč. Školy, jejichž studenti vyhráli jednu z cen, dostaly tuňákové výrobky Rio Mare ve stejných hodnotách. Předsedou finálové poroty a odborným garantem celé soutěže byl držitel titulu Mistr kuchař Vladimír Picka.

Exkluzivní chuť v oblacích

Společnost Zátiší Group a ČSA představují nový koncept menu v business class Praha, 14. 5. 2014 – Společnost Zátiší Catering dnes představila nové menu, které od června dostane každý cestující v business class společnosti aerolinií ČSA. Koncept nového „Business Class Menu“ dnes osobně představil Sanjiv Suri, CEO společnosti Zátiší Group spolu s šéfkuchaři pražských restaurací skupiny Zátiší Group, Markem Purkartem, Janem Burešem a Markem Šádou.

Exquisit – nová značka společnosti Kaufland

Společnost Kaufland Česká republika zavedla novou vlastní řadu delikatesních výrobků pod názvem Exquisit. Experti společnosti Kaufland vytvořili devět produktových řad výrobků. Inspirovali se vyhlášenými specialitami ze zemí jako je například Francie, Itálie, Švýcarsko, Belgie či Rakousko. Všechny produkty značky Exquisit splňují nejvybranější chuťové nároky a nejpřísnější požadavky na kvalitu. Zároveň přinášejí pocit luxusu do každodenního vaření.

Extrémní gastronomie: Nebojte se experimentovat v jídle. Zkuste cvrčka nebo krokodýla

Jak chutná štíří lízátko, je hadí maso tuhé a odkud pochází nejsmradlavější ovoce na světě? Odpovědi na tyto i další otázky má Milan Václavík. Cestovat po světě a poznávat tak extrémní gastronomii začal před lety. Hmyzu se věnuje od roku 2011, předtím brněnský vyučený kuchař pracoval v Rakousku a Anglii. Nebude chybět na veletrzích cestovního ruchu 18. až 21 ledna 2018 na brněnském výstavišti.

Fagor přináší do kuchyně barvy a radost

Tisková informace: Fagor, největší světový výrobce tlakových hrnců, uvedl na český trh zajímavou novinku v oblasti designu kuchyňských spotřebičů.
Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy