REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

8 nových receptů na grilování se speciální edicí grilovacích omáček a marinád Hellmann’s

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rady a tipy do kuchyněHellmann’s přináší speciální edici grilovacích omáček ze čtyř koutů světa. Na žebírka, kuřecí stehýnka nebo křídla je ideální klasická American Smokey BBQ s jemně uzenou příchutí. K rozpálení červeného masa se bude hodit Brazilian Spicy Churrasco – pálivá grilovací omáčka s chilli. Sladká medová Australian Sweet Roast BBQ omáčka s worcestrovou omáčkou je ideálním doprovodem k pořádnému steaku. K jemnému masu a zelenině zase oceníte Japanese Sticky Grill – sweet & spicy omáčku s nádechem zázvoru. Všechny omáčky lze použít buď jako marinádu nebo jako přílohovou omáčku.


Rady a tipy do kuchyně

 

American Smokey Chicken Legs

Příprava a marinování: 55 min

4 porce:

  • 8 kuřecích paliček (cca 700 g)
  • sůl, pepř
  • 1/2 láhve Hellmann’s American Smokey BBQ grilovací omáčky

Postup:

Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a dáme do misky. Přidáme 4 lžíce Hellmann’s American Smokey BBQ grilovací omáčky a necháme 30 minut marinovat. Marinované kuřecí paličky dáme na gril a grilujeme na nepřímém ohni do propečení (cca 15-20 minut). Servírujeme s American Smokey BBQ grilovací omáčkou. (Omáčku zbylou po marinování již nepoužívejte.)

 

Rady a tipy do kuchyně

 

Smokey-BBQ Burger

Příprava: 30 min

4 porce:

  • 400 g mletého masa
  • sůl (1/2 ČL), pepř (1/4 ČL)
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 15 g strouhanky
  • 1 láhev Hellmann`s American Smokey BBQ grilovací omáčky
  • 2 rajčata
  • 1 menší salátová okurka
  • 1 šalotka na ozdobu
  • 1 malý římský salát
  • 4 burger housky

Postup:

V misce smíchejte mleté maso s cibulí pokrájenou na jemno, solí, pepřem a 40 ml Hellmann`s American Smokey BBQ grilovací omáčky, přidejte strouhanku, dobře promíchejte a vytvarujte 4 burgery. Grilujte po dobu 8 minut. Lehce ohřejte rozpůlené housky na grilu a sestavte burger z plátků rajčat, okurek, šalotky a salátu. Přidejte maso a podávejte se zbylou Hellmann`s American Smokey BBQ grilovací omáčkou.

Tip: Burgery grilujte 2 minuty z každé strany. Po té je přesuňte na část grilu s nižší teplotou a zde grilujte další 2-3 minuty pro medium-rare burgery, 3-4 minuty pro medium nebo 5-6 minut pro well-done burgery.

 

Rady a tipy do kuchyně

 

Australian Style BBQ žebírka

Příprava a marinování: 90 minut

4 porce:

  • 800 g vepřových žebírek (z bůčku)
  • 1 láhev Hellmann`s Australian Sweet Roasted grilovací omáčky
  • sůl
  • potravinová fólie, alobal

Postup:

Vepřová žebírka omyjte, osušte a jemně posolte. Pořádně potřete grilovací omáčkou Hellmann`s Australian Sweet Roasted, vložte do hlubšího pekáčku a přikryjte potravinovou fólií. Nechte v ledničce marinovat zhruba 30 minut. Troubu rozpalte na 140 °C (horkovzdušnou na 120°C) a žebírka v ní 45 minut pečte.

Po upečení je znovu potřete grilovací omáčkou Hellmann`s Australian Sweet Roasted a krátce dopečte na rozpáleném grilu z každé strany do křupava. Chvilku nechte odpočinout a pak je nakrájejte na jednotlivé porce. Podávejte se zbylou grilovací omáčkou. (Zbytek marinády k servírování nepoužívejte!)

Tip:

20-30 minut před grilováním nebo pečením vyndejte maso z ledničky. Pokud je na žebrech vrstva masa vyšší jak 3 cm, pečte je v troubě po dobu 60 minut.

 

Rady a tipy do kuchyně

 

Australian Steak špíz

Příprava a marinování: 60 min

4 porce:

  • 350 g hovězí roštěné
  • sůl
  • 1 menší cuketa
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • 1/2 lahve Hellmann`s Australian Sweet Roasted grilovací omáčky
  • grilovací jehly

Postup:

Hovězí roštěnou nakrájejte na kostky a smíchejte se solí a 3 lžícemi grilovací omáčky Hellmann`s Australian Sweet Roasted. Nechte 30 minut marinovat. Cuketu a papriky nakrájejte na menší kousky a střídavě je společně s masem napíchejte na 4-6 grilovacích jehel. Připravené špízy pečte na grilu nebo na grilovací pánvi z každé strany 2-3 minuty.

Opečené špízy podávejte s grilovací omáčkou Hellmann`s Australian Sweet Roasted.(Zbytek marinády k servírování nepoužívejte.)

Tip: Pro lepší chuť doporučujeme lehce orestovat zeleninu na pánvi před tím, než ji napíchneme na jehlu. Použít můžeme i jinou zeleninu, houby, červenou cibuli, slaninu nebo ananas.

 

Rady a tipy do kuchyně

 

Chilli-Bacon roláda z panenky

Příprava: 30 min

4 porce:

  • 600 g vepřové panenky
  • sůl
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1/2 lahve Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco grilovací omáčky
  • 125 g slaniny (cca 8 plátků)

Postup:

Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Jemně posolíme a pomažeme 1-2 lžícemi grilovací omáčky Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco a posypeme strouhankou (udrží omáčku lépe na mase). Plátky slaniny položte vedle sebe, položte na ně maso a zarolujte do válečku. Na středu rozpáleného grilu opečeme panenku zprudka (směrem k ohni nejprve stranou, kde je slanina spojená), až bude slanina křupavá. Pak ji zabalíme do alobalu a necháme dojít na straně grilu zhruba 10-15 minut.

Rozbalíme, necháme pár minut odpočinout a za pomocí ostrého nože nakrájíme na plátky, které podáváme s grilovací omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco.

Tip:

Slanina udrží maso uvnitř šťavnaté a přidá panence skvělou křupavou kůrku. Se solí opatrně v závislosti na druhu slaniny.

 

Rady a tipy do kuchyně

 

Brazilské vepřové steaky

Čas na přípravu: 15 min, marinování: přes noc

4 porce:

  • 4 vepřové steaky (každý po 150 g)
  • 1/2 láhve Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco grilovací omáčky
  • 1 PL oleje

Postup:

Steaky pomažeme z obou stran grilovací omáčkou Hellmann’s Brazilian Hot Churrasco, položíme je do misky, kterou uzavřeme víkem a necháme je v ledničce přes noc odpočinout.

Steaky vyndáme z lednice, z obou stran je jemně potřeme olejem a grilujeme na středně rozpáleném grilu z každé strany 5 minut, až budou dobře propečené. Podáváme s grilovací omáčkou Hellmann`s Brazilian Hot Churrasco.(Zbytek marinády k servírování nepoužívejte.)

Tip:

20-30 minut před grilováním vyndejte maso z lednice a nechte odležet. Maso bude šťavnatější a jemnější.

Rady a tipy do kuchyně

 

Japanese Grill špíz

Příprava: 25 min

4 porce:

  • 400 g mletého masa
  • sůl (1/2 ČL), pepř
  • 1 malá cibule nakrájená na drobno
  • 15 g strouhanky
  • 1 láhev Hellmann`s Japanese Sticky grilovací omáčky
  • 2 jarní cibulky
  • 16 bambusových špejlí

Postup:

Mleté maso smíchejte s cibulí, solí, pepřem a 40 ml Hellmann`s Japanese Sticky grilovací omáčky, přidejte strouhanku, dobře promíchejte a vytvarujte 16 válečků na špejli. Grilujte do propečení(cca 8 minut). Servírujte se zbylou Hellmann`s Japanese Sticky grilovací omáčkou (například promíchanou se 2 jarními cibulkami nakrájenými nadrobno).

Tip:

Předtím než začnete připravovat mleté maso, namočte bambusové špejle do vody (asi na 20 minut), špejle se pak při grilování nespálí.


Rady a tipy do kuchyně

 

Tokio špíz na jehle

Čas na přípravu a marinování: 50 min

4 porce:

  • 600 g vepřové krkovice
  • půl palce čerstvého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 láhve Hellmann`s Japanese Sticky grilovací omáčky
  • 1 ČL limetkové šťávy
  • 1 PL oleje

Postup:

Zázvor a česnek oloupejte a utřete. Do větší misky dejte 6 lžic grilovací omáčky Hellmann`s Japanese Sticky, přidejte utřený česnek se zázvorem a limetkovou štávu. Pořádně promíchejte. Maso nakrájejte na dlouhé pruhy a dejte do misky na 30 minu marinovat. Po 30 minutách každý pruh napíchněte na grilovací jehly nebo špejle a ještě pomažte zbylou marinádou.

Připravené špízy chvilku opékejte ve středu grilu, aby se zatáhly, a pak je přesuňte na kraj grilu a pomalu je za občasného otočení dopečte.

Servírujte s grilovací omáčkou Hellmann`s Japanese Sticky (zbytek marinády k servírování nepoužívejte).

Tip:

V tomto receptu můžete také použít pravou anglickou slaninu (bez soli, nezauzenou). Doporučujeme zdvojnásobit čas grilování. Namísto vepřového masa lze použít i kuřecí.

 

Rady a tipy do kuchyně

 

Zdroj: www.hellmanns.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Sváteční vaření z regionálních specialit

S příchodem adventu nastává jedno z nejkrásnějších období celého roku. Čas více než kdy jindy můžeme trávit se svými blízkými a každý takový okamžik si žádá něco velmi speciálního. A proto jsme pro vás připravili několik slavnostních receptů, kterými potěšíte doslova všechny strávníky. Při výběru surovin pro přípravu těchto svátečních pokrmů doporučujeme sledovat označení Regionální potravina, jejíž logo stvrzuje, že se jedná o kvalitní produkty, které navíc pocházejí přímo z vašeho kraje a blízkého okolí. Budete tak mít jistotu, že kupujete kvalitní potraviny a zároveň tak podpoříte místní farmáře. Krásné prožití vánočních svátků.

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Levné vánoční cukroví – cukroví za pár korun

Drahota, kam se podíváš a tak nezbývá, než začít šetřit. Ale umíte si představit vánoce bez vánočního cukroví? Většina Čechů asi ne a tak pro ty, co letos opravdu potřebují ušetřit tu máme výběr některých receptů na vánoční cukroví, které pořídíte za pár korun. Jde jak o levné pečené vánoční cukroví, tak o to nepečené. Inspirujte se našimi recepty a dopřejte si i letos několik druhů levného vánočního cukroví, které nezruinuje vaše konto.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy