REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cesta do města: za přírodou a parádním grilováním

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V českých městech se už několik let uplatňuje celosvětový trend, kdy se klade velký důraz na vznik či úpravu odpočinkových „zelených“ zón. S tím souvisí i rostoucí počet venkovních grilovacích míst, která umožňují obyvatelům měst zažít pravou grilovací párty, i když nemají chatu, zahradu nebo dostatečně velkou terasu. Kde je najít, jak si grilování užít a spoustu užitečných rad a pořádně rozpálených tipů najdete na www.grilujemevemeste.cz.


Obyvatelé měst si postupně zvykají, že si v blízkosti svého bydlistě mohou užít grilovačku v městských lesích a parcích, kde venkovní griloviště rostou jako houby po dešti. V městské zeleni v Česku skvěle funguje řada oficiálních grilovacích míst, kde je povoleno rozdělávat oheň a není třeba nosit si vlastní gril, nebo pracně budovat ohniště. Tyto spoty jsou perfektní pro rodinné pikniky s dětmi nebo pro skupinky přátel, které se tady schází po práci a o víkendech, aby spolu poseděly, užily si hezkého počasí a dobře se najedly.

 

 

OUTdoorová gastronomie je IN

Outdoorová gastronomie už zkrátka nepatří jen na zahrady rodinných domů a chat, ale i do městských parků a lesů, jež unaveným měšťanům umožňují na chvíli uniknout shonu a hluku a zároveň neopustit hranice města. V posledních letech se grilování na veřejných místech rozmáhá nejen v naší metropoli, kde parky „zabírají“ osm procent celé metropole, ale třeba také v Brně a dalších českých městech.

 

S povolením grilovat a příkazem užít si to

Ptáte se, kde taková griloviště najít, nebo naopak máte tipy na skvělá místa, která by měla být objevena lidmi s chutí na grilované dobroty? Přidejte své tipy na veřejná grilovací místa a vyhrajte přenosné grily, zástěry nebo kořenicí směsi od Vitany, která rozvoj venkovních grilovišť začala podporovat. Vyzkoušejte je a zpříjemněte si život uprostřed betonové džungle! Více informací a seznam grilovacích míst najdete na grilujemevemeste.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařování (sterilace) masa

… maso zavařujeme zásadně bez kostí a raději libové. Tuk se hůře steriluje a časem dostane nežádoucí příchuť. Vyvarujte se cibule!!! Rychle kysne a zničí vám vaše výrobky, proto se cibule do zavařeného masa zásadně nedává …

číst dále ...

Nepostradatelná osvěžující kombinace léta: gin & tonic

Klasika všech klasik gin & tonic neboli nejlepší způsob osvěžení a podpoření dobré nálady v teplých letních dnech. Vyzkoušejte nové kombinace se středomořským Ginem Mare. Doplňte tento prémiový gin například kvalitním tonikem Thomas Henry a dopřejte si opravdu chutný a osvěžující drink.

číst dále ...

Zase ty nevídané dobroty!

A přímo na Váš stůl. Bravurní počin cukrářského mistra Josefa Maršáka a gastro legendy Roberta Chejna, kteří spojili své síly a nabízí luxusní delikatesy ve skleničkách pod značkou Fat Brothers. Díky tomu můžete zažít příjemnou večeři jako v poctivé restauraci přímo u vás doma a užít si tak krásné chvíle s rodinou a přáteli při společném stolování.

číst dále ...

Grilovací sezóna je v plném proudu!

Také patříte k milovníkům letního grilování? Pak pro Vás máme dvě zprávy. Začněme tou špatnou, grilování nepatří mezi nejzdravější úpravy pokrmů, protože se během něj mohou vytvářet nevhodné sloučeniny. Tyto procesy vznikají převážně grilováním masa a masových produktů, ale nevyhýbají se ani grilované zelenině. Půjdeme k té druhé zprávě. Naštěstí pro nás bude o něco pozitivnější. Tvorbu nezdravých sloučenin můžeme zásadně omezit, pokud delší dobu, nejlépe přes noc nebo alespoň několik hodin maso marinujeme v tekutých směsích bylin a koření. Platí to především o rozmarýnu, kurkumě a tymiánu, ale nápomocný je i česnek, oregano a mnoho dalších.

číst dále ...

Roter Hahn: Jihotyrolský knödle vládne každé sezóně

Jihotyrolští farmáři své hosty každý den hýčkají domácími delikatesami. Ať je léto nebo zima, sezóna si žádá svůj vlastní recept na národní pokrm – „knödle,“obdobu našeho českého plněného knedlíku na slano či na sladko. Běžně ho můžete ochutnat v lokální kuchyni, šenku či na statku svého farmáře. Ať je velký, malý, se špekem, s ovocem, se zeleninou, každá sezóna je v Jižním Tyrolsku zkrátka sezóna knedlíků.

číst dále ...

Jak poznat, že trpíte dehydratací? Přinášíme šest příznaků, že vaše tělo strádá

Horké dny jsou v plném proudu a pitný režim je jedna z nejdůležitějších věcí, na kterou bychom neměli zapomínat. Voda je základním stavebním kamenem lidského těla. Neměli bychom ji proto opomínat. V takovém případě bychom totiž mohli čelit dehydrataci, která s sebou nese mnoho rizik.

číst dále ...

Pohanka jako trendy superfood. Má u vás v kuchyni své místo?

Stejně tak, jako spousta dalších superfood, je i pohanka opomíjenou surovinou. Ačkoliv její název každý zná, našli byste ji jen v nepatrném zlomku domácností. V dnešní době, kdy se stále častěji ubíráme k přírodě, je však více než nasnadě dát pohance šanci. Je totiž zdrojem nejrůznějších vitamínů a minerálních látek, které na náš organismus působí velice prospěšně. Věděli jste, že pohanka nepatří do skupiny obilovin, ale mezi tzv. pseudocereálie? Běžně se však v jídelníčku užívá jako obilovina (navíc bezlepková), z níž lze vařit nasladko i naslano.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy