REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cesta do města: za přírodou a parádním grilováním

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V českých městech se už několik let uplatňuje celosvětový trend, kdy se klade velký důraz na vznik či úpravu odpočinkových „zelených“ zón. S tím souvisí i rostoucí počet venkovních grilovacích míst, která umožňují obyvatelům měst zažít pravou grilovací párty, i když nemají chatu, zahradu nebo dostatečně velkou terasu. Kde je najít, jak si grilování užít a spoustu užitečných rad a pořádně rozpálených tipů najdete na www.grilujemevemeste.cz.


Obyvatelé měst si postupně zvykají, že si v blízkosti svého bydlistě mohou užít grilovačku v městských lesích a parcích, kde venkovní griloviště rostou jako houby po dešti. V městské zeleni v Česku skvěle funguje řada oficiálních grilovacích míst, kde je povoleno rozdělávat oheň a není třeba nosit si vlastní gril, nebo pracně budovat ohniště. Tyto spoty jsou perfektní pro rodinné pikniky s dětmi nebo pro skupinky přátel, které se tady schází po práci a o víkendech, aby spolu poseděly, užily si hezkého počasí a dobře se najedly.

 

 

OUTdoorová gastronomie je IN

Outdoorová gastronomie už zkrátka nepatří jen na zahrady rodinných domů a chat, ale i do městských parků a lesů, jež unaveným měšťanům umožňují na chvíli uniknout shonu a hluku a zároveň neopustit hranice města. V posledních letech se grilování na veřejných místech rozmáhá nejen v naší metropoli, kde parky „zabírají“ osm procent celé metropole, ale třeba také v Brně a dalších českých městech.

 

S povolením grilovat a příkazem užít si to

Ptáte se, kde taková griloviště najít, nebo naopak máte tipy na skvělá místa, která by měla být objevena lidmi s chutí na grilované dobroty? Přidejte své tipy na veřejná grilovací místa a vyhrajte přenosné grily, zástěry nebo kořenicí směsi od Vitany, která rozvoj venkovních grilovišť začala podporovat. Vyzkoušejte je a zpříjemněte si život uprostřed betonové džungle! Více informací a seznam grilovacích míst najdete na grilujemevemeste.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy