REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z drůbeže, ryb, kůzlečího a skopového

Děvínská štědrovečerní polévka

Jedna z variant štědrovečerní polévky z receptů našich babiček.

Dunajská štědrovečerní polévka

Krajová polévka našich babiček z kapřích vnitřností, kapusty a hrachu.

Jihočeská štědrovečerní polévka

Jeden z krajových receptů našich babiček na tradiční rybí polévku podávánou o vánocích.

Jistebnická štědrovečerní polévka

Polévka ke štědrovečernímu stolu z receptů našich babiček.

Kachní kaldoun s nudlemi

Co si dopřát po podzimní procházce, kdy se potřebujete příjemně prohřát? Doporučujeme poctivý kachní kaldoun, který má pořádné grády. Jeho základem je samozřejmě vývar z kachny a kořenová zelenina. A právě mrkev, celer a petržel obsahují mnoho vitaminů, minerálů i esenciálních olejů nezbytných pro naše zdraví. Aby byla polévka o něco hutnější, což oceníte především v chladném počasí, obohatili jsme ji o smetanu a nezapomněli přidat také nudle.

Kaldoun z Podřipska

Kaldoun je staročeská polévka, která se připravovala o posvícení, o poutích a v jiné významné sváteční dny. V každém kraji se vařil jinak, někde se dávali do polévky jen játrové knedlíčky, jinde knedlíčky a nudle, jinde knedlíčky a makrónky. Kaldoun se připravoval i ze slepic, kachen i králíků. Uvedený recept je z Podřipska a je popsaný jak polévku připravovala moje babička.

Klatovská vánoční polévka

Hlava, ocas, ploutve a vnitřnosti z jednoho kapra povařené spolu s kořenovou zeleninou.

Polévka z kůzlečího kořínku

Velikonoční pokrm podkrkonošský.

Rožmberská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z kapra, slaniny a kořenové zeleniny, dochucená kořením a vaječnými žloutky.

Slepičí polévka II.

Menší slepice rozpůlená na půlky a povařená s kořenovou zeleninou a cibulí.

Tlmačovská štědrovečerní polévka

Rybí polévka vhodná právě k štědrovečernímu stolu.

Třeboňská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z kapřích hlav, mlíčí a kořenové zeleniny, servírovaná na jemno rozmixovaná.

Vodňanský štědrovečerní bujón

Rybí polévka z kapřích hlav, kostí, vnitřností, kořenové zeleniny a vaječných žloutků.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy