REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

z drůbeže, ryb, kůzlečího a skopového

Děvínská štědrovečerní polévka

Jedna z variant štědrovečerní polévky z receptů našich babiček.

Dunajská štědrovečerní polévka

Krajová polévka našich babiček z kapřích vnitřností, kapusty a hrachu.

Jihočeská štědrovečerní polévka

Jeden z krajových receptů našich babiček na tradiční rybí polévku podávánou o vánocích.

Jistebnická štědrovečerní polévka

Polévka ke štědrovečernímu stolu z receptů našich babiček.

Kachní kaldoun s nudlemi

Co si dopřát po podzimní procházce, kdy se potřebujete příjemně prohřát? Doporučujeme poctivý kachní kaldoun, který má pořádné grády. Jeho základem je samozřejmě vývar z kachny a kořenová zelenina. A právě mrkev, celer a petržel obsahují mnoho vitaminů, minerálů i esenciálních olejů nezbytných pro naše zdraví. Aby byla polévka o něco hutnější, což oceníte především v chladném počasí, obohatili jsme ji o smetanu a nezapomněli přidat také nudle.

Kaldoun z Podřipska

Kaldoun je staročeská polévka, která se připravovala o posvícení, o poutích a v jiné významné sváteční dny. V každém kraji se vařil jinak, někde se dávali do polévky jen játrové knedlíčky, jinde knedlíčky a nudle, jinde knedlíčky a makrónky. Kaldoun se připravoval i ze slepic, kachen i králíků. Uvedený recept je z Podřipska a je popsaný jak polévku připravovala moje babička.

Klatovská vánoční polévka

Hlava, ocas, ploutve a vnitřnosti z jednoho kapra povařené spolu s kořenovou zeleninou.

Polévka z kůzlečího kořínku

Velikonoční pokrm podkrkonošský.

Rožmberská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z kapra, slaniny a kořenové zeleniny, dochucená kořením a vaječnými žloutky.

Slepičí polévka II.

Menší slepice rozpůlená na půlky a povařená s kořenovou zeleninou a cibulí.

Tlmačovská štědrovečerní polévka

Rybí polévka vhodná právě k štědrovečernímu stolu.

Třeboňská štědrovečerní polévka

Rybí polévka z kapřích hlav, mlíčí a kořenové zeleniny, servírovaná na jemno rozmixovaná.

Vodňanský štědrovečerní bujón

Rybí polévka z kapřích hlav, kostí, vnitřností, kořenové zeleniny a vaječných žloutků.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.