z drůbeže, ryb, kůzlečího a skopového
Děvínská štědrovečerní polévka
Jedna z variant štědrovečerní polévky z receptů našich babiček.
Dunajská štědrovečerní polévka
Krajová polévka našich babiček z kapřích vnitřností, kapusty a hrachu.
Jihočeská štědrovečerní polévka
Jeden z krajových receptů našich babiček na tradiční rybí polévku podávánou o vánocích.
Jistebnická štědrovečerní polévka
Polévka ke štědrovečernímu stolu z receptů našich babiček.
Kachní kaldoun s nudlemi
Co si dopřát po podzimní procházce, kdy se potřebujete příjemně prohřát? Doporučujeme poctivý kachní kaldoun, který má pořádné grády. Jeho základem je samozřejmě vývar z kachny a kořenová zelenina. A právě mrkev, celer a petržel obsahují mnoho vitaminů, minerálů i esenciálních olejů nezbytných pro naše zdraví. Aby byla polévka o něco hutnější, což oceníte především v chladném počasí, obohatili jsme ji o smetanu a nezapomněli přidat také nudle.
Kaldoun z Podřipska
Kaldoun je staročeská polévka, která se připravovala o posvícení, o poutích a v jiné významné sváteční dny. V každém kraji se vařil jinak, někde se dávali do polévky jen játrové knedlíčky, jinde knedlíčky a nudle, jinde knedlíčky a makrónky. Kaldoun se připravoval i ze slepic, kachen i králíků. Uvedený recept je z Podřipska a je popsaný jak polévku připravovala moje babička.
Klatovská vánoční polévka
Hlava, ocas, ploutve a vnitřnosti z jednoho kapra povařené spolu s kořenovou zeleninou.
Polévka z kůzlečího kořínku
Velikonoční pokrm podkrkonošský.
Rožmberská štědrovečerní polévka
Rybí polévka z kapra, slaniny a kořenové zeleniny, dochucená kořením a vaječnými žloutky.
Slepičí polévka II.
Menší slepice rozpůlená na půlky a povařená s kořenovou zeleninou a cibulí.
Tlmačovská štědrovečerní polévka
Rybí polévka vhodná právě k štědrovečernímu stolu.
Třeboňská štědrovečerní polévka
Rybí polévka z kapřích hlav, mlíčí a kořenové zeleniny, servírovaná na jemno rozmixovaná.
Vodňanský štědrovečerní bujón
Rybí polévka z kapřích hlav, kostí, vnitřností, kořenové zeleniny a vaječných žloutků.
reklama