REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rožmberská štědrovečerní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí polévka z kapra, slaniny a kořenové zeleniny, dochucená kořením a vaječnými žloutky.


Ingredience:
700 gkapra
100 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
50 gslaniny bez kůže
50 gmásla
3 ksžloutky
2 lvody
špetka muškátového květu
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Kapra opečeme na másle a na kostičky rozkrájené slanině 2. Opečenou rybu zbavíme kůže, kostí, pak maso semeleme na masovém strojku
3. Mleté maso rozvaříme se strouhanou očištěnou zeleninou a kořením v osolené vodě
4. Polévku přecedíme hustým sítem a rozkvedláme v ní žloutky rozmíchané v trošce studené vody.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy