REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Třeboňská štědrovečerní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí polévka z kapřích hlav, mlíčí a kořenové zeleniny, servírovaná na jemno rozmixovaná.


Ingredience:
600 gkapřích hlav
500 gkapřího mlíčí
150 gnastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 gmásla
30 gcibule
5 kszrnek celého pepře
1,5 lvody
kousek celého zázvoru
sůl
osmažená houska nakrájená na drobné kostičky

Postup:

1. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na drobné kostičky a nasucho osmahneme
2. Přidáme celou očištěnou cibuli, žáber zbavené kapří hlavy, sůl, koření, dolijeme vodou a vaříme 30 minut
3. Měkké maso a zeleninu procedíme, obsah doplníme na 1,5 litru, zavaříme mlíčí a vaříme dalších 15 minut
4. Pak polévku rozmixujeme, zjemníme čerstvým máslem
5. Podáváme s osmahnutou houskou nakrájenou na kostičky a opečenou na zbytku másla.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy