REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Tlmačovská štědrovečerní polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí polévka vhodná právě k štědrovečernímu stolu.


Ingredience:
600 gkapřích hlav bez kostí
400 gkapřího masa
200 gkapřích vnitřností
200 gbrambor
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
30 ghladké mouky
30 gcibule
30 gsádla
2 lvody
2,5 dlbílého vína
2 ksstroužky česneku
1 lžičkasladké papriky
1/2 lžičkypálivé papriky
1/2 lžičkymletého pepře
sůl

Postup:

1. Hlavy, kosti, maso a vnitřnosti vaříme spolu s cibulí a česnekem 25 minut
2. Vývar přecedíme, přidáme nastrouhanou očištěnou zeleninu, pokrájené a z kostí obrané rybí maso, vnitřnosti z ryby, brambory nakrájené na kostičky a ještě chvíli povaříme
3. Polévku osolíme, okořeníme, rozředíme vínem, zahustíme světlou jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky a podle potřeby dolijeme vodou
4. Dochutíme a podáváme.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy