Rybí polévka z kapřích hlav, kostí, vnitřností, kořenové zeleniny a vaječných žloutků.
Ingredience:
1 000 g | kapřích hlav, kostí a vnitřností |
150 g | kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) |
30 g | cibule |
4 ks | žloutky |
1 ks | stroužek česneku |
1/2 lžičky | koriandrových semínek |
1,5 l | vody |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na drobné kostičky, nasucho osmahneme
2. Zalijeme vodou, přidáme kapří hlavy, kosti, vnitřnosti, cibuli, česnek a vaříme 20 minut
3. Vývar procedíme přes cedník nebo pláténko, osolíme a do horkého rozkvedláme syrové žloutky
4. Polévku již nevaříme, dochutíme a ihned podáváme.