REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vodňanský štědrovečerní bujón

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí polévka z kapřích hlav, kostí, vnitřností, kořenové zeleniny a vaječných žloutků.


Ingredience:
1 000 gkapřích hlav, kostí a vnitřností
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
30 gcibule
4 ksžloutky
1 ksstroužek česneku
1/2 lžičkykoriandrových semínek
1,5 lvody
sůl

Postup:

1. Očištěnou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na drobné kostičky, nasucho osmahneme
2. Zalijeme vodou, přidáme kapří hlavy, kosti, vnitřnosti, cibuli, česnek a vaříme 20 minut
3. Vývar procedíme přes cedník nebo pláténko, osolíme a do horkého rozkvedláme syrové žloutky
4. Polévku již nevaříme, dochutíme a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy