Krajová polévka našich babiček z kapřích vnitřností, kapusty a hrachu.
Ingredience:
300 g | kapřích vnitřností |
50 g | kapusty |
50 g | celeru |
50 g | petržele |
100 g | předvařeného hrachu |
50 g | másla |
50 g | hladké mouky |
1 lžíce | nastrouhané cibule |
2 l | vody |
sůl | |
malá větévka sušeného rozmarýnu |
Postup:
1. Pokrájenou a očištěnou zeleninu (kapustu nejprve spaříme vařící vodou) dusíme s cibulí na másle 10 minut
2. Zaprášíme ji hladkou moukou, přidáme den předem namočený hrách, rozmarýn a vodu
3. Vše vaříme dalších 20 minut
4. Polévku procedíme, osolíme a ještě chvíli povaříme s mletými očištěnými vnitřnostmi
5. Dochutíme kořením a podáváme.